kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"Hem duygusal hem de keyifli ve eğlenceli biriyim. Ama oturup kendi kendimi üzmeyi de seviyorum. Eskileri düşünüp, ışıkları kapatıp melankoli yapmayı seviyorum. Üzüldüm, bari bir meyvesi olsun’ diyorum. Beni hayatta iyi bir şarkı yazmak, iyi bir beste yapmak kadar mutlu eden bir şey yok."

Anladım ki şımararak hiçbir yere gelinmiyor

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN
Özgün, ikinci albümü 'Nöbetçi Aşık'ın çıkış parçası 'Kıvırır' ile yazın en hit beş şarkısı arasında yer alacağı konusunda iddialı. İşini yaparken samimiyeti ön planda tuttuğunu söylüyor. Sahip olduğu yeri şımararak kaybetmemek konusunda ise oldukça kararlı!..
İlk albümü 'Elveda'yı 2005 yılının kasım ayında çıkaran Özgün, önce 'Aşk Çiçeği', 'Elveda' ve 'Günahkar' gibi slow parçalarıyla sesini duyurdu, ardından 'Şeytan' adlı hareketli parçasıyla geçen yazın en sevilenleri arasında yerini aldı. 1.5 yıllık bir hazırlık döneminin ardından ikinci albümü 'Nöbetçi Aşık'ı çıkaran genç popçu, 'Kıvırır' adlı Mustafa Sandal'ın vokal desteği verdiği şarkısıyla yaza hızlı bir giriş yaptı. Albümünün asıl patlamasını slow şarkılarla ekim ayında yapacağını söyleyen Özgün, kulüplerde şarkı söylediği dönemlerde şımardığı için işinden olduğunu, bir daha böyle bir kayıp yaşamamak için dikkatli olduğunu söylüyor...

* İlk albümünüz 'Elveda' size ne kattı, hayatınızda neler değişti? En önemli getirisi, bana dinleyenlerimle tanışma fırsatı vermesiydi. İlk albüm için demiştim ki; 'Albümümle insanların kapısını çalıyorum, içeri davet ediyorlar ama misafirlik ne kadar sürecek ikinci albüme bağlı'. Çok iyi misafir ettiler. Kolay olmayan bir işi başardık ilk albümde. Şarkıların kuvvetiyle yürüdük. Pek çok insan beni tanımasa da şarkılarımı öğrendi.

* Ne kadar ünlendiniz? İlk albümde şarkılar her zaman benim önümdeydi. İsmimi değil şarkılarımın adını biliyordu insanlar.

* Bu bir promosyon taktiği miydi? Özellikle seçmedik ama bundan rahatsız da olmadık. Sadece şarkılar ve kliplerle ortadaydık. İnsanların kafasında Özgün'ün görüntüsü ile şarkıları birleşemedi ilk başta.

* Albümlerinizden önce bar çalışması yaptığınız dönemde şımardığınızı, ardından işinize son verildiğini söylemişsiniz. Profesyonel müzik hayatınız başladıktan sonra bu deneyimi göz önüne alarak daha mı temkinli davrandınız? Bütün hayatımı etkileyen bir olay o. Şu anda yapıyor olabilirdim o hataları. Çok küçük yaşta neden öyle bir havaya girdiğimi bilmiyorum ama şımarmıştım. Bu olay sonradan benzer bir şey yaşamamın önüne bir set çekmiş oldu. Anladım ki öyle şımararak falan bir yere gelinmiyor. Benim insanlara en çok ulaşan yanım; sempatim, samimiyetim. Şarkılarımı saf ve temiz bir yürekle yapıyorum. Eğer bu yürek kirlenip, duygularım değişmeye başlarsa şarkılarıma yansıyacaktır.

* Ün, kirletecek bir faktör mü? Nasıl kullandığınıza bağlı. Şöhret olmak için hayatınızdan ödün vermeye başladıysanız, bu insanı bitirip ruhunu kirletir.

* Yeni albümünüz 'Nöbetçi Aşık'ın kapağında isminiz iki satıra yayılarak yazılmış. '-Ün'; üne, şana şöhrete kapılmayacağım' anlamına mı geliyor? İsmim zor bir isim. Özgür'le çok karıştırılıyor. İlk logomuzda da Ö, o'ya benziyordu. Daha anlaşılır bir şey yapsak dedim. Bu tamamen bir logo çalışması aslında. Ama tabii ki oradaki '-ün' siz söyleyince hoşuma gitti... Çok güzel, evet biz de öyle düşünmüştük zaten... (Gülüyor)

BU KEZ İSYANKAR DEĞİL

* Bu albüm ilki ile çok yakın sanırım... Tarzınızda, şarkıların yapısında çok fazla bir değişiklik yok değil mi? Duygusal parçalar daha mı ağırlıkta? İlk albümün slow şarkıları çok daha isyankardı. Bu kez karşı tarafı suçlamayan, o yalnızlığı kabullenmiş bir Özgün var. Şarkıların yoğunluğu daha fazla oldu. Yaşanmışlıklara bir de bu iki yılın yaşanmışlıkları katıldı. Albümün sonlarına doğru 'Kumru', 'Bir Yaşıma Daha Girdim' ve 'Sar Beni' adlı üç slowu ardarda koyduk. İnsanlar slow bir şarkı dinlerken ardından hareketli bir parçayla dağılmasın istedik. Hareketli şarkılar da ilk albüme göre daha hareketli.

* Albümünüz bu yaz kendine nasıl bir yer bulur? Çıkmış olan en keyifli albümler arasında olur. Ekim ayına kadar çok iyi bir satış grafiği yakalar. Şarkılar çalar ama ekim ayında albüm çok iyi bir patlama yapar duygusal parçalarla birlikte. Albümün asıl zamanı o zaman...