kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Galatasaray Adası’ndaki Suada’nın Genel Koordinatörü Ali Sayar (sağda) ile İşletme Müdürü Ali Ünal iddialı: Biz burayı insanların yaz-kış eğlenebildikleri bir mekan haline getirdik!

Bizim başka alternatifimiz yok!

* Suada projesi nasıl ortaya çıktı? Ali Sayar: 'Suada' geçen sene 'Reina' grubu tarafından 10 yıllığına kiralanmıştı. Geçen sene temmuz sonunda bir ön tadilat ile hizmete girmişti. Eylül ayıyla birlikte burası yeniden sıfırdan dekore edildi ve tamamiyle yenilenerek hizmete girdi.

* Neden böyle bir konsept yaratma ihtiyacı duydunuz? İnsanların yoğun iş temposu ve ekonomik nedenlerden dolayı gidemediği yurtdışındaki tatil mekanlarını aratmayacak şıklıkta bir yer yaratmak istedik. Sonuçta Asya ile Avrupa'nın tam ortasında, üstelik de karaya bir dakika mesafede! Adanın konuğu olarak, muhteşem bir ambiyansı olduğu için böyle bir mekan yaratma gereği duyduk.

* Hayaliniz neydi? Projeyi Mehmet Koçarslan ve Ali Bey yaparken, ben de aynı grupta farklı bir yeri işletiyordum. Dolayısıyla ben buranın ancak hazırlık aşamalarına şahit oldum. Yazın Bodrum, Çeşme gibi yerlerde çalışan bir insan olarak, burası beni çok heyecanlandırdı. Tüm gece kulüplerinin dışında bir mekan burası... İnsanlar havuza gelip, akşama kadar kalıp, ardından bara geçip içkisini ya da kahvesini içebiliyor. Çok alternatifli bir mekan yarattığımızı düşünüyorum.

HAFTA İÇİ 40, HAFTA SONU 60 YTL

* Hedefleriniz neler? Öncelikle Suada, Reina'nın altında bir mekan değil! Aksine buranın kısa bir süre sonra dünya markası olacağını düşünüyorum. Ve tüm hedeflerimizi bu doğrultuda gerçekleştireceğiz. İddia ediyoruz ki, Reina'yı bile geçecek. Çünkü Reina gibi mekanlar o kadar fazlalaştı ki; bu tarz müzik yapan ve Boğaz'ın kenarında iş yapan çok mekan var. Oysa Türkiye'de bir İstanbul Boğaz'ı bir de Suada var. Başka alternatif yok!

* Bir çift buraya geldiği zaman havuz ve yemek için ne kadar para ödeyecek? Çok pahalı değil. Gelenler, gece giriş için para ödemiyorlar. Adanın karşısında Kuruçeşme'de hazır bekleyen teknelerimiz var, bir dakikada buraya geçiliyor. Havuzu kullanmak isteyenlerin ise hafta içi kişi başı 40 YTL, hafta sonu ise 60 YTL ödemeleri gerekiyor. Ama ekstralara ücret alınıyor.