kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Celebrity Fee'yle şöhreti nakit olacak!

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Ünlü isimlerin katıldıkları davetler karşılığında para alarak şöhretlerini nakite çevirmeleri esasına dayanan 'Celebrity Fee' sistemi Helin Avşar sayesinde Türkiye'ye geldi! Dünyada en çok Paris Hilton tarafından uygulanan sistem, Avşar'a organizasyon başına 5 bin dolar kazandıracak ..
'Celebrity Fee' ya da Türkçe adıyla 'Tanınma Ücreti' günümüz dünyasında birçok ünlünün kendi reklamını yapmak için kullandığı başlıca sistemlerden biri. Sistem, ünlülere şöhretlerini nakit paraya çevirme imkanını tanıyor. Bugüne kadar davet edildikleri organizasyonlar karşılığında ücret almayan ünlüler, bu sistem aracılığıyla birtakım davetlerde boy göstermek için ücret talep ediyor. Böylece sadece birkaç saatliğine katıldıkları etkinlikler, onlara üstüne para alarak reklam yapma imkanını sunuyor.

HILTON KÖŞEYİ DÖNDÜ

'Celebrity Fee' sisteminden yararlanan ünlüler arasında başı Hilton Otelleri'nin uçarı varisi Paris Hilton çekiyor. Özel davetlerden açılışlara kadar katıldığı her etkinlik karşılığında para talep eden Hilton'un bu yolla milyonlarca dolarlık bir servet edindiği söyleniyor. Bu sistemi kullanarak son olarak Larry King'e CNN International televizyonu için bir röportaj veren güzel yıldız, tam 1 milyon dolar kazandı. Bu yolla köşeyi dönen ünlüler arasında İngiliz futbolcu David Beckham'ın eşi Victoria Beckham da yer alıyor.

BİR İLKE İMZA ATIYOR
Bir dönem İbrahim Tatlıses tarafından da kullanıldığı iddia edilen bu sistemin Türkiye'deki ilk uygulayacısı ise Helin Avşar. Bundan böyle tanımadığı kişiler tarafından düzenlenen davetlere ücret karşılığında katılacağını belirten Avşar şöyle konuşuyor:

İSTEĞİ 5 BİN DOLAR
"Tanımadığım birçok insandan düzenledikleri organizasyonlara katılmam için davetler aldım ve alıyorum. Bu teklifleri artık nakite çevireceğim. Katılacağım parti, davet, açılış gibi organizasyonlar için 5 bin dolar ücret talep edeceğim." Yapacağı işin fuar hostesliği ve modellikten çok farklı olduğuna dikkat çeken Avşar ekledi: "Benim çalışma tarzım fuar hosteslerininkinden ve modellerinkinden farklı olacak. Bir ürün tanıtmak gibi bir misyonum olmayacak. Elime bir ürün alıp fotoğraf çektirmeyeceğim."