kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Konya Ülkü Ocakları'ndan 20 adet kanlı sopa çıktı. Geçen yıl yapılan baskında da 12 silah bulunmuştu.

Polisin Ülkü Ocakları baskınından çete çıktı

Aliye ÇETİNKAYA MERKEZ
Konya Ülkü Ocakları'na baskın düzenleyen polis, çete kurmak ve cinayet gerekçesiyle 35 kişiyi gözaltına aldı. Binada 20 adet kanlı sopa ve silah ele geçirildi. Konya Ülkü Ocakları'nın eski ve yeni başkanları da gözaltında..
Konya'da Özel Harekâtçılar'ın da aralarında bulunduğu 500 polis dün sabah saat 05.30'da Konya Ülkü Ocakları'na ve 34 ayrı eve operasyon düzenledi. Çete kurmak, haraç almak, çek senet tahsilatı yapmak ve cinayet suçlarına karıştıkları ileri sürülen 35 kişi gözaltına alındı.

Kanlı sopalar bulundu
Konya Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İzmir, Antalya, Samsun, Çorum, Denizli ve Kayseri'de çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet, adam yaralama, gasp, çek-senet tahsilatı yapmak, tehdit, haraç alma gibi suçlara karıştıkları belirlenen suç örgütüne yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi. Dün sabah saat 05.30'da 7 ilde gerçekleştirilen operasyona yaklaşık bin polis katıldı. Operasyonlarda aralarında Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı İslam Alim ve örgüt lideri olduğu iddia edilen eski başkan Zeki Zorlu'nun da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 25 kişinin üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında Konya Ülkü Ocakları Başkanlığı'nda yapılan aramalarda, binanın bodrum katında 20 adet kanlı sopa bulundu. Örgüt üyelerinin, kendilerine haraç vermeyenleri bodrum katında falakaya yatırıp, bu sopalarla dövdükleri iddia edildi. Ayrıca gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda 4 tabanca, 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Bir yıl önce de Konya Ülkü Ocakları Başkanlığı'na yapılan baskında 12 ruhsatsız tabanca, işkencede kullanılan Filistin askısı ve falaka ele geçirilmişti.

Cinayeti azmettirdi iddiası
Konya'da 6 ay önce evinin önünden kaçırıldıktan sonra öldürülen Ömer Gürarslan (56) cinayetinin azmettiricisinin Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı İslam Alim olduğu iddia edildi. Katil zanlıları arasındaki Mustafa Erdoğan'ın Ülkü Ocakları Derneği'ne üye olduğu ve cinayeti 3 arkadaşı ile birlikte işlediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları