kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Live Earth'ün her yeri skandal

Metallica'nın solisti James Hetfield havaalanında Taliban sanılarak gözaltına alındı. Çevreciler, çevre düşmanı şirkete para yatıran Madonna'yı topa tuttu. Konserlerin yol açtığı kirliliği yok etmek için 100 bin ağaç dikmek gerekecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Live Earth'ün her yeri skandal
Küresel ısınmayı önleme, temiz bir çevre ve yaşanır bir dünya konusunda kamuoyunu harekete geçirmeyi amaçlayan "Live Earth'' konserlerinin astarı yüzünden pahalıya geldi. 7 kıtada düzenlenen ve iki milyar kişinin izlediği konserlerden geriye skandallar ile çevreye verilen inanılmaz zarar kaldı. Wembley'de konser vermek için Londra'ya gelen Rock grubu Metallica'nın solisti James Hetfield, havaalanından çıkamadı. Polis ünlü sanatçıyı Taliban üyesi zannedip gözaltına aldı. Buna Hetfield'in 'Taliban tarzı' uzun sakallarının yol açtığı belirtildi. Kısa bir araştırmadan sonra polis, sanatçıyı serbest bıraktı.

'ÇEVRECİ RUHA AYKIRI'
Konserleri topa tutan çevre örgütlerinin hedefinde ise yatırımlarını çevre düşmanı şirketlerde değerlendiren ve özel uçak skandalı ile büyük tepki toplayan Madonna vardı. Özel uçağı ile binlerce kilometre mesafe kat edip atmosferi kirleten Madonna'nın davranışı birçok örgüt tarafından "organizasyonun ruhuna aykırı" bulundu. Madonna'ya en sert tepki çevreci The Ray of Light Foundation örgütünden geldi. İngiltere'deki örgüt, sanatçının Alcoa, Ford Motor Company ve Weyerhaeuser gibi dünyanın en ünlü çevre düşmanı şirketlerinde hisse sahibi olmasını "ikiyüzlülük" olarak niteledi.

TİŞÖRTÇÜLERE YARADI
Konserler yüzünden havaya 110 ton karbondioksit yayıldığını belirten Carbon Footprint adlı kurum, etkinlik sırasında ortaya çıkan hava kirliliğini yok etmek için en az 100 bin ağaç dikilmesi gerektiğini vurguladı. Konserler en çok işportacılara yaradı. Konser alanlarını mesken tutan işportacıların sattığı organik tişörtler, "çevre bilinci ve geliri yüksek" izleyiciler tarafından kapışıldı.
Haberin fotoğrafları