kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu defa da Manavgat

Özgür ÖNDER - Kamil ATALAY Alp ARBAK Fatih ŞENDİL
Bodrum'dan sonra Manavgat'ta da 150 hektar orman kül oldu. 30 ev yandı, 6 kişi yaralandı. Yangınlar Alanya, Selçuk ve Foça'yı da vurdu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bu defa da Manavgat
Yüksek sıcaklıklar ve dikkatsizlik nedeniyle yurdun dört bir yanında orman yangınları yaşandı yüzlerce alan orman kül oldu. Önceki gün tatil cenneti Bodrum'u vuran alevler dün de bir başka tatil merkezi Manavgat'ta ağır hasara yol açtı. Antalya Manavgat'ın Bucakşıhlar köyünün kuzeyinde dün sabah saat 09.40 sıralarında çıkan yangın rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Kırık camdan yansıyan güneş ışınlarından çıktığı sanılan yangının, 3 ayrı noktada birden başlaması nedeniyle sabotaj ihtimalinin de değerlendirildiği belirtildi. Yangına, Antalya'nın yanı sıra Muğla, Silifke ve Denizli'den 10 helikopter, 4 amfibik uçak, 5 Türk Hava Kurumu uçağı, 60 arazöz, 16 dozer, 30 ilk müdahale ekibi ve 600 işçi müdahale etti. Ancak kuzeyden güneye doğru esen şiddetli rüzgâr nedeniyle alevler Bucakşıhlar köyüne sıçradı. 6 ev ile 3 hayvan barınak ile bir dondurma firmasının deposunun yandığı yangın, bölgeye ulaşan yolları kapattı. Bucakşıhlar Köyü yakınlarında çıkan yangın, 150 hektar ormanlık ve 100 hektar ekili alanı kül etti. Algida Dondurma Şirketi'nin Manavgat'taki Güney Bölge Distribütörlüğü tesislerinde de 1 milyon YTL'lik zarar oluştuğu belirtildi.

ALANYA'DA 20 HEKTAR
Gün boyu süren yoğun çabalar sonucu akşam saatlerinde güçlükle kontrol altına alınan yangında çok sayıda kişi dumandan zehirlendi, bir vatandaş da kalp krizi geçirdi. Yangında ünlü manken Tuğba Özay'ın Manavgat'ta bulunan çiftliği de yanma tehlikesi geçirdi. Alevler çiftliğe ulaşmadan son anda söndürüldü. Antalya'nın Alanya ilçesinde Değirmenönü mevkisi yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangında ise 20 hektarlık ormanlık alan yandı. Yangının ormanlık alanın yakınından geçen yol kenarından başladığının tespit edildiği belirtilirken çıkış nedeni araştırılıyor. Adapazarı'nın Geyve ilçesine bağlı Gündüzler köyü yakınlarında çıkan orman yangını da kısa sürede yayıldı. Dün akşam saatlerinde söndürülebilen yangında 15 hektar çamlık alan kül oldu. Muğla'da ise, Yatağan Termik Santrali'nin enerji nakil hatlarından çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu makilik ve tarım alanında yangın çıktı. Çevredeki yerleşim alanlarına doğru yayılan yangında, santralin içinde bulunan Kızılçam ağaçları da zarar gördü. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Çayırova beldesi Akse Mahallesi'nde bir dere yatağındaki plastik atıklardan çıkan ve ormana sıçrayan yangın büyümeden söndürüldü. Yangında yaklaşık 50 çam ağacı tahrip oldu.

YAZLIKLAR BOŞALTILDI
İzmir Menderes'e bağlı Ahmetbeyli beldesinde ve Selçuk ilçesinin Gölova köyü sınırlarında başlayan orman yangını rüzgârın da etkisiyle kısa sürede Pamucak sahiline kadar yayıldı. Elektrik hatlarında rüzgâr nedeniyle çıkan kıvılcımların neden olduğu sanılan yangına, 4 yangın söndürme ve 1 keşif uçağının yanı sıra 2 helikopter, 3 adet iş makinesi, Aydın, Selçuk, Sabuncubeli Gümüldür ve İzmir yangın söndürme ekipleri, iş makineleri ile yaklaşık 200 personel müdahale etti. Yangında Klaros Koyu ve antik kenti ile Baradan Koyu tamamen yandı, yaklaşık 100 hektarlık çam ve makilik alanda hasar meydana geldi. Selçuk Yoncaköy'deki yazlıklardan 2 bin kişi tahliye edildi. Yangının dün gece yarısı kontrol altına alındığı açıklandı. Çeşme'nin Germiyan köyü yakınlarındaki ormanlar ise dün gece boyunca yandı. Gümüldür ve Foça'da makilik alanda çıkan yangınların ise söndürülmeye çalışıldığı belirtildi.
Haberin fotoğrafları