kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ürdün'de 'yedi harika' bayramı

DIŞ HABERLER
100 milyon oyla belirlenen 'yeni yedi harika' listesine giren ülkelerde bayram havası esti. Karar, Meksika'da ve Petra'nın bulunduğu Ürdün'de sabaha kadar kutlandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ürdün'de 'yedi harika' bayramı
Dünyanın yeni yedi harikası, Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Benfica Stadı'nda yapılan törenle ilan edildi. Törene ABD'li sinema sanatçısı Hillary Swank, Hintli sinema sanatçısı Bipasha Basu ve İngiliz sinema sanatçısı Ben Kingsley katılırken, ünlü ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez ve opera sanatçısı Jose Carreras seslendirdikleri parçalarla etkinliğe renk kattılar. Ünlü isimlerin listeyi teker teker açıklamasının ardından İtalya'dan Ürdün'e kadar tüm ülkelerde kutlamalar gerçekleştirildi. Meksikalılar, Yucatan eyaletinde bulunan Chichen Itza piramidinin seçilmesi üzerine dev bir eğlence düzenledi. Binlerce Ürdünlü ise Petra antik kentinin listeye seçildiğini duyunca bayraklarını alarak sokaklara döküldü.

100 MİLYON KİŞİ OY VERDİ
Dünyanın yeni yedi harikası, başkanlığını İsviçreli Bernard Weber'in yaptığı merkezi New7Wonders Vakfı tarafından, 100 milyondan fazla kişinin internetten veya cep telefonu mesajlarıyla verdikleri oylarla belirlendi. Merkezi Paris'te bulunan BM Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), yalnızca oylamaya katılanların düşüncesini yansıttığı gerekçesiyle kararı desteklemediğini açıkladı.
Haberin fotoğrafları