kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sonunda Ömer gelinlik giydi, Mehmet'le evlendi

SONAT BAHAR HABER MERKEZİ
Müstakbel kayınpederinin kredi çekerek cinsiyet ameliyatı yaptırdığı Öykü ve Mehmet sonunda muratlarına erdi ve önceki gün dünyaevine girdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sonunda Ömer gelinlik giydi, Mehmet'le evlendi
Foto muhabiri arkadaşım Bülent Tavlı ile Bursa Heykel'de Nalbantoğlu Caddesi'nde bir güzellik salonunun kapısında bekliyoruz. Kağan Güzellik Salonu'nda son hazırlıklarını tamamlayan kişi bir zamanların Ömer'i, şimdinin ise mahkeme kararıyla kadın olmuş Öykü'sü. Hani şu müstakbel kayınpederinin bankadan kredi çekerek cinsiyet değiştirme ameliyatını karşıladığı Öykü... Güzellik merkezinden çıkan Öykü, insanların şaşkın bakışları arasında gelinlikle 200 metre tek başına yürüyor ve müstakbel eşiyle fotoğraflarının çekileceği stüdyoya ulaşıyor. Türbanlı fotoğrafçı stüdyonun kapısını kapatıyor ve çekime başlıyor. Stüdyoda bir biz bir de Öykü ve damat Mehmet var. Öykü düğünle ilgili tüm ritüelleri yerine getirdiğinden söz ediyor. İki gün önce seksen kişi "kız kıza" kına bile yapmışlar. Fotoğraf çekimi sonrası düğünün yapılacağı salondaki gelin odasına gidiyoruz. Tüm bu aşamaları sürekli kaydeden bir kamera var. Alman bir ekip Öykü ile ilgili bir yıldır bir belgesel çekimi yapıyor. Düğün de final olacak. Ama düğünde çekim yapmak kesinlikle yasak. Çünkü konuklar çekim olursa düğüne katılmayacaklarını açıklamışlar. Onlar da elleri mecbur belgeseli gelin odasında bitiriyorlar.

BELİNE KIRMIZI KURDELE...
Öykü'nün arkadaşı olduğunu öğrendiğim bir eşcinsel elinde kırmızı bir kurdeleyle odaya giriyor. Yok artık, gelinin beline kurdele takılmayacak herhalde diye düşünürken gelinin beline kurdele takılıyor. Düğünün yapılacağı salona yerleşiyoruz. Son derece abartılı giyinmiş travestiler bir masada, "delikanlı" tavırlı gençler diğer masada, normal düğünlerin vazgeçilmezi çocuklar ortalıkta, yaşlı başlı köylü teyzeler amcalar bir diğer masada. Müzik başlıyor gelin ve damat fişekler arasında salona giriyor. Takı merasimi başlıyor. Damattan geline 4 Adana burma bilezik, damadın babasından geline bir bilezik... Gözümü karartıp elime küçük fotoğraf makinemi alıyorum. Ama bir delikanlı beni sertçe uyarıyor. Ve gece sonunda Öykü ve Mehmet de, 07.07.07 tarihinde dünyaevine girenler kervanına katılmış oluyor.