kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yoksul orman köylüsü kadınlara 'keçi' kredisi

Ercan SARIKAYA
İstanbul Valiliği, köylü kadınlara "Ağaca zarar vermeyen Saanen keçisi yetiştiriciliği için 2 bin YTL'ye kadar 5 yıl faizsiz, bir yıl geri ödemesiz mikro kredi verecek..
Türkiye'de uygulandığı üç yıllık süreçte başarılı sonuçlar alınan ve bir çok yoksul ev kadınını iş sahibi yapan mikro kredi uygulaması İstanbul Valiliği tarafından şimdi orman köylerinde uygulanacak.Yoksul köylü kadınlarına, aralarında ormana ve ağaca zarar vermeyen Saanen süt keçisi yetiştiriciliğinin de bulunduğu bir çok alanda mikro kredi verilecek.

POZİTİF AYRIMCILIK
İstanbul İl Genel Meclisi'ne valiliğin teklifi olarak gelen mikrokeredi uygulaması hukuk ve bütçe komisyonlarında değenlendirildi. Komsiyonların oy birliği ile kadınlara pozitif ayrımcılık içerecek şekilde özellikle yoksul kadınlara ve kadınların aile reisi olduğu ailelere mikro kredi verilmesi kararı alındı. Krediden hiçbir geliri olmayan kadınlar yararlanacak. En fazla 2 bin YTL kredi verilecek ve kefil istenmeyecek, herhangi bir senet yapılmayacak. Birinci yılı ödemesiz 5 yıl içinde geri ödemeli ve faizsiz olarak verilecek mikro kredinin ikinici ve üçüncü yılarda yüzde 20'si, dört ve beşinci y ı l l a r d a ise kredinin yüzde 30'nun geri ödenmesi hedefleniyor.