kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezen beğenmezse yeni baştan çekeriz!

Televizyon programları, reklam filmleri ve video klip yapımıyla uğraşan Videotek'in sahibi Ahmet Çelenk, ilk kez bir sinema filmine yapımcı olduğunu ve bu projeye çok güvendiğini anlatıyor: "Dünyada ilk kez çekilecek diyalogsuz filme çok güveniyorum. Filmi Sezen Aksu'nun beğenmemesine ihtimal vermiyorum ama beğenmezse de yeniden çekeriz!"

* Neden Sezen Aksu şarkıları? O, bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyi sanatçılarından. Şarkılarını 10 yaşındakiler de dinliyor 70 yaşındakiler de. Bu toprağın insanlarının duygularını anlatan bir kadın. Böyle bir film yapılacaksa bu ülkede Sezen Aksu'dan başkasının şarkıları için yapılamazdı.

* Filmde hangi sahnelerde hangi Sezen Aksu şarkıları kullanılacak? Detayı anlatmayalım şimdiden ama 19 Sezen şarkısı arasında 'Farkındayım', 'Gidemem', 'Herkes Yaralı', 'Git', 'Ahdım Olsun', 'Yanmışım Sönmüşüm Ben' gibi şarkılar var. Mesela bir hastane sahnesi var; duygulu ve iç parçalayıcı bir sahne. Orada 'Yarası Saklım' çalacak.

SEVİŞME SAHNESİZ AŞK FİLMİ

* Yapımcı olarak diyalogsuz sinema filmi projesine nasıl cesaret ettiniz? Ticari bir boyutu var tabii. Türk Sineması'nda son 3 yıldır bir kaos var. Bir filmin izlenmesi için ya komedi olmalı ya da bir yerinde sevişme sahnesi bulunmalı gibi bir anlayış var. Bunu yıkmak istiyoruz. Filmimiz, sevişme sahnesi olmayan bir aşk filmi.

* Projenin oluşumu aşamasında Sezen Aksu'nun katkısı oldu mu? Çalışmaları Sezen'e tabii ki izleteceğiz. Beğenmediği bir sahne olursa yeniden çekeceğiz. Filmi beğenmezse de aynı şey geçerli!