kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Sosyete ABD'nin bağımsızlığını kutladı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Deborah K. Jones, görev süresi dolmadan son resmi davetini verdi. ABD'nin İstinye'de bulunan İstanbul Başkonsolosluğu'nda verilen 'Bağımsızlık Günü' resepsiyonuna sosyete akın etti.
Geçen hafta Mustafa Toner'in 50. doğum günü nedeniyle topyekun Bodrum'a göçen İstanbul'un elitleri, bu hafta da İstanbul'da yoğun bir davet trafiği yaşadı. Bir gecede birkaç kapı aşındıran sosyetikler, Amerika Birleşik Devletleri'nin 231. Bağımsızlık Günü şerefine ABD İstanbul Başkonsolosu Deborah K. Jones ve eşi Rick Olson'ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona da katılmayı ihmal etmedi. Bağımsızlık Günü dolayısıyla ABD Konsolosluğu'nun bahçesi tam bir karnaval alanına dönüştürülmüştü. Amerikan kökenli yiyecek ve içecek firmalarının açtıkları standlarla davetlilere ikramda bulunması alanı daha da renklendirdi. 14. Caz Festivali nedeniyle İstanbul'da bulunan New Orleans Algiers Brass Band grubunun sunduğu müzik ziyafeti ise gecenin sürprizi oldu.

15 GÜN SONRA GİDİYOR
Renkli kişiliği ve Türkiye'ye olan hayranlığıyla herkesin sevgisini kazanan ABD'nin eski İstanbul Başkonsolosu David Arnett'ten görevi devralan Deborah K. Jones'un bu son resmi davetiydi. Eylül 2005'ten bu yana ABD İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapan Jones, 15 gün sonra İstanbul'a veda edip, ABD'ye geri dönecek.