kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Melek Baykal Özgür Çevik Çağla Şikel

Romantika Açıkhava'da coşturacak

Yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun üstlendiği 'Romantika' müzikali, 12-19 Temmuz arasında Açıkhava sahnesinde İstanbullular'la buluşmaya hazırlanıyor. Ekip ardından Türkiye turnesine çıkacak..
Mart ayından itibaren Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da sahnelenmeye başlayan 'Romantika' adlı müzikal, bu kez Harbiye Açıkhava sahnesinde İstanbullular'la buluşmaya hazırlanıyor. Romantika, 12-19 Temmuz tarihleri arasında toplam yedi gösteri sunacak. İstanbul gösterilerinin ardından Türkiye turnesine çıkacak olan ekip, 17-18-19 Ağustos tarihlerinde Bodrum Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak. Oyun daha sonra İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya'da da izleyicisiyle buluşacak.

25 ÜNLÜ YILDIZ, 22 DANSÇI
'Romantika', kökleri Osmanlı hanedanına uzanan, varlıklı ve güngörmüş bir ailenin Harvard'da öğrenim görmüş oğlu ile; çalgıcılıkla geçinen bir Roman ailesinin kızının aşkını konu alıyor. İki aile arasındaki yaşam tarzı farklılıkları, eğlenceli bir müzikal komedi ile izleyicinin beğenisine sunuluyor. Melek Baykal, Zeki Alasya, Özgür Çevik, Çağla Şikel, Tarık Pabuççuoğlu, Şeyla Halis, Kazım Akşar, Sema Aybars, Buket Dereoğlu, Engin Akyürek, Ümit Yesin ve Veysel Diker gibi usta oyuncuların rol aldığı müzikali Devlet Tiyatroları'nın genç yönetmeni Şakir Gürzumar sahneye koyuyor. Müzikalde 25 ünlü yıldızın yanı sıra Tan Sağtürk'ün koreografisi eşliğinde Ömür Uyanık, Tunç Özçakır ve Tuncay Okyar'ın eğitiminde 22 kişilik bir dans grubu da görev alıyor.

AŞK ENGEL TANIMIYOR!
Oyunda; müzikle yatıp kalkan, paralarını çalgıdan kazanan Çöplüktepe mahallesinin en güzel kızı olan Güllü (Çağla Şikel) sosyete mensubu Şemsizade ailesinin oğlu Yiğit (Özgür Çevik) arasındaki aşk anlatılıyor. Yiğit, aslında ailesinin sandığı gibi Harvard'da işletme okumamış, Broadway'de müzikallerde çalışmıştır. Türkiye'de bir müzikal sahneye koymak istediği için Çöplüktepe'ye müzisyen toplamak için gelir ve Güllü'ye aşık olur; ayrı dünyaların insanlarıdır ama aşk engel tanımaz!
Haberin fotoğrafları