kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Shakira Hamburg’da sahne aldı.

Sanatçı kaprisleri Live Earth'ü gölgeledi

DIŞ HABERLER
Dinleyiciler, dünya starlarının özel uçaklarıyla gelmesini "organizasyonun ruhuna aykırı" bularak protesto etti..
Amacı yaşanabilir bir dünya olan görkemli Live Earth konserleri bazı sanatçıların kaprisleri ile zedelendi. Konserlere özel uçakla gelip atmosferi kirleten sanatçılara tepki yağdı. Yedi kıtada 2 milyar kişiye ulaşması beklenen Live Earth konserleri Avustralya'nın Sydney kentinde start aldı. Konserler Londra, Tokyo, Johannesburg, Hamburg, Rio de Janeiro, Şangay, Hamburg'un ardından New York'ta sona erdi.

TEPKİ YAĞDI
Ancak radyo, televizyon ve internetten canlı yayınlanan görkemli konserlere Madonna, Red Hot Chili Peppers, Snow Patrol gibi sanatçı ve grupların kaprisleri gölge düşürdü. Konserlerine özel uçakları ile gelen şarkıcılara tepki yağdı. Dinleyiciler, sanatçıların amacı dikkatleri küresel ısınmaya çekmek olan konserlere özel uçakla gelip atmosferi daha çok kirlettiklerini belirtti, bunu organizasyonun ruhuna aykırı buldu. Pop kraliçesi Madonna'nın "12 çilek kutusu, sekiz ayaklı boy aynası, atlama ipi, Yorkshire çayı ile yeşil organik çay ve vanilyalı oda spreyi" gibi istekleri ise organizatörleri çılgına çevirdi. Serinin Sydney'deki açılışını Washington'dan canlı video bağlantısı ile başlatan ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Al Gore, Tokyo'daki açılışa da hologram ile mesajını ulaştırdı. Al Gore, küresel ısınmayla mücadeleye katılım çağrısında bulundu. Dünya genelinde 9 kentte düzenlenen konserlere yaklaşık 150 sanatçı ve grup katıldı.

AĞIR TOPLAR 2 KENTTE

Müzik dünyasının ağır topları çoğunlukla New York ile Londra'da sahne aldı. Londra Wembley Stadyumu'ndaki konseri biletli ve ekranlardan toplam 600 bin kişi izledi. Stadyumda, Genesis, Razorlight, Snow Patrol, Damien Rice, Paolo Nutini, Duran Duran, Red Hot Chili Peppers, BLoc Party, Keane, Metallica, Foo Fighters ve Madonna sahne aldı. New York'taki konserde ise The Police, Bon Jovi, Alicia Keys, Kelly Clarkson ve Roger Waters gibi isimler vardı.
Haberin fotoğrafları