kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nurgül Yeşilçay’ın ‘Kostak Emine’ karakterini canlandırdığı ‘Eğreti Gelin’ adlı filmde; Müjde Ar, (İffet Hanım) belediye başkanı kocasının karşı çıkmasına rağmen oğluna eğreti gelin tutuyor. Ama cinsellik cahili damat Ali ile Emine arasında imkansız bir aşk başlıyor.

'Eğreti Gelinler'den sonra 'Eğreti Erkekler' de kitapta

MUSTAFA KAYA DENİZLİ
Denizlili yazar Şükran Kozalı, Atıf Yılmaz tarafından filme çekilen 'Eğreti Gelinler' kitabından sonra, şimdi de bakire kızları evliliğe hazırlayan erkeklerin romanını yazdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Eğreti Gelinler'den sonra 'Eğreti Erkekler' de kitapta
Atıf Yılmaz tarafından filme çekilen Eğreti Gelinler' romanının yazarı Şükran Kozalı, bakire kızları evliliğe hazırlayan erkekleri konu alan 'Eğreti Erkekler' adlı kitabıyla tartışma yaratacak. Yaklaşık 12 yıl önce yazdığı Eğreti Gelinler'in beyazperdeye yansıma sürecinde; Denizli halkından büyük tepki gören Kozalı, yeni kitabıyla yine şimşekleri üzerine çekecek. Bilgi Yayınevi tarafından yayıma hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık roman; eylülün ilk haftasında piyasada olacak.

YAZARAK İYİLEŞTİM
Geçtiğimiz yıl, Atıf Yılmaz'ın ölümünden bir hafta sonra meme kanserine yakalanan Şükran Kozalı, hastalığı yendiğini belirterek, "Bir yıl mücadele verdiğim kanseri, eğreti erkekleri konu aldığım kitabım sayesinde yendim" dedi. Kozalı, "Kızların bekaretinezarar vermeden onları cinsellikle tanıştıran kiralık kocaları anlatırken mitolojiden de yararlandım" diyerek şu bilgileri verdi:

TARTIŞMA BEKLİYORUM
"Kitap konusunu temel olarak Denizli ve Ege'den alıyor. Zeus'tan günümüze mitolojik bir ironi kurgusuyla; gelenekleri ve gerçek öyküleri yazdım. Eserimin büyük tartışma yaratmasını bekliyorum. Öykü, Denizli'den Yunanistan'a kadar uzanıyor. Tarihi, mitolojik ve felsefi bir süreç de takip ediyor. Romanın vurgusu; kadının aldatması, ihanet konusunda eğitilmesi ve bunların sonunda ortaya çıkan 'eğreti erkeklik' gerçeği üzerine yapılıyor. Kitabın tabii ki felsefi bir derinliği de var..."