kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ESRA TÜZÜN

Özel sebze mönüsüyle kanserden %60 korunun

Ailesinde meme, mide ve kolon kanseri olanlar 20 yaşından önce koruyucu sebze ve meyveleri yemeye başlamalı. Her gün brokoli, karnabahar, lahana ve domates tüketmeli.
Bitkilerin şifalı dünyası
* Zerdeçal kanser ilacı mı?

* Ailesinde meme kanseri bulunanlar hangi renk sebzelerle riskten korunabilir?

* Greyfurt ile neden kanser ilacı içilmez?

* Brokoli, karnabahar, lahana, kabak ve domates mide kanserinden nasıl korur?

* Siyah üzüm hangi kanseri durdurur?

* Deve dikeni akciğer kanserini nasıl küçültür?

* Kanserden koruyan keten tohumu, kemoterapi sırasında nasıl zararlı oluyor?

* Kemoterapi sırasında neden sarmısak önerilmez?

* Yeşil çay hangi kanserler için ilaç etkisi yapıyor?

* Dua ve aşk, kanserle savaşta nasıl etkili?

* Beyin tümörü riski bulunanlar neden bakır küpe ve bilezik takmamalı? Kansere karşı tamamlayıcı tıbbın bilimsel ipuçlarını kanser uzmanı Prof. Dr. Erkan Topuz veriyor.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü ve Sağlık Bakanlığı Alternatif ve Tamamlayıcı Tıp Danışma Birimi Başkanı Prof. Dr. Erkan Topuz; kansere karşı tamamlayıcı tıpla ilgili sorularımızı yanıtladı: 4 Alternatif ve tamamlayıcı tıp yöntemlerini destekliyor musunuz? 'Alternatif tıp', ispat edilmemiş bir tıptır. Bizim kabul ettiğimiz 'tamamlayıcı tıp'tır; kanser tedavisini destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kemoterapi tedavisinin yan etkilerini azaltır. Tamamlayıcı tıbbın asıl hedefi kanserden korunmaktır. Kemoterapiden sonra da çok önemlidir. Ancak eğer kemoterapi sırasında tamamlayıcı tıp yanlış kullanılırsa hastayı ölüme götürür. Dünyada tamamlayıcı tıp yaygın olarak kullanılıyor. Amerika'da tamamlayıcı tıbba 25 milyar dolar para harcanıyor. Türkiye'de de kanser hastalarımızın yüzde 60'ı tamamlayıcı tıp kullanıyor; yani bitkisel ilaç alıyor.

ÜNİVERSİTEDE BİLİM DALI
Bu yıl 5 Nisan'da Türkiye'de büyük bir reform yapılarak, İstanbul Tıp Fakültesi bünyesinde tamamlayıcı tıp bilim dalı kurulmasına karar verildi. Şimdi YÖK'ün onayı bekleniyor. ABD'de 27 üniversitede bu bilim dalı olarak kabul ediliyor. Bu bilim dalı şarlatanlara en büyük tokattır! 4 Tamamlayıcı tıp kanser ilaçları kadar etkili midir? Kimyasal ilaçlar kanser tedavisinde maksimum etkilidir. Tümörü eritir, bazen yok eder. Bitkisel tedavi ise böyle birden etki etmez, bu yüzden standart tedavilerin yerini tutamaz. Ancak bitkisel tedaviler uzun sürede etkilidir ve ömür boyu koruyuculuk sağlar.