kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Secret kitabını okuduğunu söyleyen Bora Gencer, iyi düşüncenin hayatını değiştirdiğini anlatıyor. Gencer'e göre olumlu düşünme her şeyin ilacı...

Türkiye'de artık herkes jön olabiliyor

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
En son 2001'de 'Baştan Çıktım' isimli bir albüm yapan Bora Gencer, yeni albümü, sahne çalışmaları ve sit-com'uyla iddialı geliyor. Türkiye'de herkesin jön olmasından yakınan Gencer, "İzzet Yıldızhan ya da Alişan jön de ben 'bön' müyüm?" diyor..
Besteci, söz yazarı ve şarkıcı Bora Gencer, bir yandan Radyo Time'da program yaparken diğer yandan da The Plaza Hotel'de sahne almaya başladı. Pazar hariç haftanın her günü hayranlarıyla buluşan Gencer, saat 22.00'de sahne programına başlıyor, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sahnede kalıyor. Frank Sinatra'nın 'My Way'inden çeşitli Türk Sanat Müziği eserlerine geniş bir repertuvarla sahne alan Gencer, uzun süren suskunluğunu yakında çıkaracağı ama adını henüz koyamadığı bir albümle bozacak! Seçim sonrasında çıkacak bu albümle hayli iddialı olduğunu üstüne basa basa söyleyen Gencer, özel yaşamını ve sahne hayatını GÜNAYDIN'a anlattı.

* Uzun zamandır albüm çıkarmıyorsunuz. Yakında bir çalışmanız olacak mı?
Evet. Benim 'Kanlı Gözyaşlarım' diye ifade ettiğim bir çalışmam var. Ama adına henüz karar veremedim. Neden 'Kanlı Gözyaşlarım' dediğime gelince, çok emek verdim. Bu kadar beklediğime değecek. Çünkü yeni albümde çok başarılı şarkılarım var. Tabii bu benim kendi düşüncem değil, etrafımdaki insanların düşüncesi... Benim için gerçekten ilk albüm niteliğinde bir çalışma olacak bu....

İDDİAM BÜYÜK!

* Ne zaman çıkacak bu albüm?
Sacit Suadilek Türküola'yla anlaştım. Albümü seçim sonrasında çıkarmayı düşünüyoruz. Yaz geçsin, insanlar yazlıktan gelsin diye bekliyoruz. Tekrar altını çiziyorum, bu albümle çok iddialıyım. Kime dinletsem çok beğeniyor. Ferhat Göçer'den tutun da, aklınıza gelebilecek bütün şarkıcıların kasetlerinde dinlenebilecek iki parça bulan insanlar, 'Yeni albümümünde en az 5-6 şarkı var' diyor. Ben 2007'de Bora Gencer'i çok iyi bir noktalara taşıyacağımı düşünüyorum.

* Çok iddialı değil mi?
Evet iddialıyım. Bu albümde herkese meydan okuyorum. Çünkü etrafta şu anda adam diye dolaşan insanlardan çok daha fazla adam olduğumu biliyorum ve onların hepsine de meydan okuyorum!

* Peki son zamanlarda Bora Gencer olarak neler yapıyorsunuz? Haftada bir gün Radyo Time'dayım. Bu radyoda yaklaşık 7-8 aydır çalışıyorum daha öncede Radio Compact ve Alem FM'de program yaptım. Programda klavye çalarak canlı şarkılar ve şiirler okuyorum. İlham Gencer, Yaşar, Ege, Nükhet Duru gibi bir sürü kişiyi konuk aldım. Ama Radyo Time'daki görev değişikliğinden dolayı kısa süre sonra başka bir radyoya transfer olmam söz konusu. Yakın zamanda bir sit-com'da rol alacağım. Bu arada The Plaza Hotel'de de sahneye çıkıyorum.

GUINNESS'E GİRECEĞİM!

* The Plaza Hotel'deki programınızdan bahseder misiniz?
Ben normalde piyano çalıyorum ama orada piyanist arkadaşımla birlikte çalışıyorum. Frank Sinatra'nın 'My Way'ini ve İtalyanca 'Roberta'yı benden dinleyebilirsiniz. Rumca ve İspanyolca da söylüyorum. Bu bana babadan geçen bir ekol. The Plaza Hotel'deki programım pazar hariç her gün 22.00'de başlıyor, gece saat 01.00'e kadar devam ediyor.

* Guinness Rekorlar kitabına girmek gibi bir amacınız olduğunu duydum? Nasıl olacak bu?
Boğaz Köprüsü'nden halat yardımıyla bir uçtan diğerine geçeceğim. Rumeli Hisarı'ndan Kuleli Askeri Lisesi'ne gitmek gibi bir idealim var. Çalışmalarımız hala sürüyor.

* Üçüncü albümünüz neden çok satmadı sizce...
Onu Prestij Müzik'ten 2001 yılında çıkarmıştım. Şirketin içinde bulunduğu durum tabii ki bana da yansıdı. Onların dağılma aşamasında benim de albümümüm heba oldu! Türkiye'deki şarkıcılar arasında en mağdur olanlardan biriyim. Ama ben pes etmedim ve hala ayaktayım.