kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Beach-partilerde eğlenen tatilciler, yangını uzaktan izlemekle yetindi.

Bodrum yandı umurlarında olmadı

ALP ARBAK BODRUM
Bodrum’da çıkan yangında 300 hektarlık alan kül oldu. İstifini bozmayan Türkbükü sosyetesi ise "Söndürmeye yardım edin" çağrılarına rağmen eğlenceye devam ettiler..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bodrum yandı umurlarında olmadı
Bodrum'da dün çıkan yangında 500 hektar orman alanı kül oldu. Sabah saatlerinde başlayıp gece yarısına kadar süren yangında 6 ev, 1 itfaiye aracı, bir kamyonet yanarken, 20 kişi yaralandı, 10'u itfaiye görevlisi 30 kişi de dumandan zehirlendi. Yerleşim birimlerini de tehdit eden yangın geç saatlerde kısmen kontrol altına alınabildi.

İKİ NOKTADA BAŞLADI

Torba Mahallesi ve Kızılağaç Köyü arasında dün saat 11.00 sıralarında bir nedenle yangın çıktı. iki ayrı noktada başlayan ve çıkış nedeni belirlenemeyen Orman yangını, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Sık sık yön değiştiren rüzgarın da etkisiyle Merkezin 2 km. yakınına kadar ulaşan yangın, öğleden sonra Türkbükü'nün sırtlarında görüldü. Bodrum'da Belediye hoparlörlerinden çağrı yapılarak halkın kazma ve küreklerle yangının kontrol altına alınmasında yardım sağlamak için yangın bölgesine gelmeleri istendi. Buna rağmen bir grup duyarlı vatandaşın haricinde çok da fazla toplumsal destek sağlanamazken, özellikle Türkbükü bölgesinde eğlenen tatilciler çağrılara kulak asmadı. Yüzlerce hektar ormanlık alanın tutuşmasına rağmen tatilciler yapılan beach-partilerde çılgınlar gibi eğlenirken yangını sadece seyretmekle yetindi. Torba'daki ünlülerin yazlıkları ile bir otel boşaltıldı. Yangında 6 ev tamamen kül olurken, bir itfaiye aracı yandı, bir evin önünde duran kamyonet alevler arasında kaldı. Yine Kızılağaç köyünde yaklaşık 200 adet küçükbaş hayvanın yanarak telef olduğu yangında köylüler ev ve hayvanlarını kurtarmaya çalışan 20 vatandaş çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yoğun duman nedeniyle zehirlenen 20 vatandaş ile 10 itfaiye görevlisi de Bodrum'daki çeşitli hastanelere başvurdu. Kızılağaç, Yalıçiftlik ve Torba'da bulunan ev, işyeri ve restoranlar jandarma tarafından tamamen boşaltıldı. Kızılağaç yangını yönünü Güvercinlik'e çevirirken, Türkbükü yangını ise kontrol altına alındı.

TURİSTLER TAHLİYE EDİLDİ

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, bin hektarlık alanda etkili olan yangınında 500 hektarlık bir orman alanının yandığını söyledi. Yangının Yalıçiftlik beldesi yakınlarında bulunan Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum'a ulaşmaması için 3 amfibik uçak söndürme çalışmalarına katıldı. Otelde bulunan 300 turist ile 200 personel de Bodrum'daki otellere yerleştirildi. Bu arada otelin kumsal bölümünde bulunan su sporları merkezinin bir kısmının yandığı bildirildi.