kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hande hadsizlik yapıyor kendi geçmişine baksın

BAŞAK COKAN MAGAZİN
Bundan iki yıl önce mankenlikten şarkıcılığa adım atan Ebru Destan, ikinci albümünü çıkarmak için gün sayıyor. Serdar Ortaç'ın, en iyi şarkılarından birini verdiğini söyleyen Destan, Hande Yener'in Ortaç'a yaptığı yakıştırmaya ise kızgın! ..
İki yıl önce çıkardığı ilk albümünün ardından yeni albümünün tüm hazırlıklarını bitiren manken Ebru Destan, albümünün yaza damga vuracağını iddia ediyor. Serdar Ortaç'ın kendi albümü için hazırladığı en güzel şarkıyı kendisine verdiğini söyleyen Destan; Hande Yener'in Ortaç'ın şarkılarına 'bakkal şarkısı' demesine ateş püskürdü: "İnsan bir şey söylerken önce geçmişine bakmalıdır. O zaman ben de 'tezgahtar şarkısı' diyeyim... Kendi geçmişine bakmadan hadsizlik yapıyor!"

* Yeni albümünüz yakında çıkıyor. Neden iki yıl beklediniz? Bence her albümün arası iki-üç yıl olmalı. Albüm yapmak, şarkıları bulmak o kadar kolay iş değil. Çok emek gerekiyor. En büyük değişim Taşkın Sabah'la çalışmam oldu. Ve onunla çalışmam albümde bir bütünlük sağladı.

* Albümde kaç tane şarkı olacak? 10 şarkı... Şarkılar hareketli. Göçmen kızı olduğum için o ezgilerle büyüdüm. Albümde Boşnak havaları var. Neşeli olmasının yanında, bir o kadar hüzünlü şarkılar da var. Şarkıların hepsinin öyküsü var. Serdar Ortaç'tan bu yaza damgasını vuracak bir şarkı aldım!

* Serdar Ortaç'ın en iyi şarkısını Bengü'ye verdiği söyleniyor... Serdar'ın ağzından öyle bir laf çıkmadı. Zaten bütün şarkıları çok iyidir. Serdar'a 'Bana çok güzel bir şarkı lazım' dedim. O da daha önce hiç yapmadığı bir şey yaptı ve kendi albümüne ayırdığı bir parçayı bana verdi. Kendi albümüne koyacağı aranjmanlı bir şarkıydı ve bana hazır gelmiş oldu. Taşkın Sabah da şarkıyı bize göre yapılandırdı.

NAZAN ÖNCEL DESTEĞİ

* Bu şarkı için albümün çıkış şarkısı diyebilir miyiz? Tabii ki diyebiliriz. Albümde çok güzel şarkılar var. Okan Bayülgen'in programı 'Televizyon Makinesi'ne konuk olduğumda 'Boy Friend'im' adlı parçamı seslendirdim. Bestesini Gökhan Tepe yaptı ve sözlerini Ayla Çelik yazdı. Rap'çi bir arkadaşım şarkının içine rap bir bölüm ekledi. Şarkının sözleri şöyle: "Giyim kuşam yeni trendim/Hepsini yurtdışından beğendim/Kalbim de boş değil artık/Tanıştırayım boy friendim"... O gece Nazan Öncel aradı. "Şarkın çok güzel, seni destekliyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

* Serdar Ortaç'ın şarkıları için Hande Yener 'bakkal şarkıları' diyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bakkal şarkısı diye bir şey mi varmış? İlk defa duydum! Bu DJ'lerin kullandığı bir tabirdir. Son dönemlerde en çok çalınan şarkı için kullanılır. Ben bakkal, market şarkısı bilmem; şarkı iyi ise benim için güzeldir. İnsan bir şey söylerken önce geçmişine bakmalıdır. O zaman ben de 'tezgahtar şarkısı' diyeyim. Böyle bir laf olamaz! Hande Yener geçmişine bakmadan hadsizlik yapıyor...

SEKTÖRE RENK KATIYORUM


* Siz Hande Yener'i beğeniyor musunuz? Değişime girdiği için kendisini farklı bir yerde gördüğünü her fırsatta söylüyor... Çok beğeniyorum. Başarılı bir kadın ve kendini geliştirmeyi biliyor. Ama söylemlerini yanlış buluyorum.

* Siz kendinizi artık şarkıcı olarak görüyor musunuz? Müzik bir yapıdır. Sevdiğim işi yapıyorum. Dört yıldır müziğin içindeyim. Tabii ki güveniyorum, özgüvenim olmasa bu işi yapmam. Biraz da eğlenerek bakmak lazım. İnsanlar eğlenmek için müzik dinliyor. Yüreğimizi titreten bir şeydir müzik. Bu bir eğlence işi ve ben de bu sektöre renk kattığımı düşünüyorum.

* Sakin bir tavrınız var. Sizi ne kızdırır? Susmak iyidir. Bazen o dil yarası geçmez. Benim namusuma, onuruma, aileme laf söylesinler; önümde kimse durmaz. O ayrı bir durum. İnsanlar bugün namusu için neler yapıyor. Önceden kalbimi iyi olmaya planlamıştım. Herkes beni sevmek zorunda değil. Hatta sevmiyorlarsa benim için daha iyi. Beni kadınlar sevsin, ben onlara yakın olmak istiyorum!
Haberin fotoğrafları