kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu yıl açılan İstanbul Arena’nın kurucuları Bülent Helvacı ve Elif Dağdeviren, "2010 yılına kadar çok fazla etkinlik yapacağız" diyor.

İstanbul festivallerin mekanı ama eğlenceye para veren az

Para dergisi yazdı: Avrupalılar'ın 200 Euro ayırdığı festivallere İstanbul 9 Euro harcıyor..
İstanbul bu yıl düzenlenen eğlencelik festivallerle daha da renkleniyor. İstanbul Caz Festivali ve İstanbul Müzik Festivali gibi 'klasik'lerin yanı sıra Rock'n Coke, Masstival ve Efes Pilsen One Love Festival gibi genç ve dinamik organizasyonlar da ortalığı kasıp kavuruyor.

Eğlencenin vergisi
Ancak eğlence sektörünün önündeki en büyük engel 'eğlence vergisi' olarak gösteriliyor. Sadece Türkiye'de geçerli bu uygulamanın bütçeyi yüzde 20 ila 30 artırdığı belirtiyor. Vergi sorunu çözülemediği takdirde sektörde bir yaprak dökümü yaşanacağı belirtilirken The Partners'ın ortaklarından Fırat Kasapoğlu, Fırat Kasapoğlu, 2 ay içinde sektörün derneğini kuracağını da söylüyor. Bir başka ilginç nokta ise bu yıl 20'ye aşkın festivalin düzenlendiği İstanbul'da halkın eğlenceye ayırdığı paranın azlığı. Avrupa ülkelerinde bir kişi festival eğlenceleri için yaklaşık 200 Euro harcarken festivaller cenneti İstanbul'da bir kişi sadece 9 Euro harcıyor. Oysa İstanbul'daki festival biletleri de Avrupa'dakilere oranla yarı yarıya...
Haberin fotoğrafları