kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu', bu yaz yapımcısını mutlu eden az sayıdaki filmden biri oldu. Yakında vizyona girecek Simpson Ailesi'nin animasyon filminden ise yüksek gelir bekleniyor.

Hollywood'un tahtına 'ev sineması' kuruldu!

AA
Hollywood, bu yaz gelişmiş ev sinema sistemleri yüzünden darbe yedi. Yapımcı firmalar, şu ana kadar bekledikleri seyirci sayısına ulaşamadığı için üzgün!..
'Örümcek Adam-3', 'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu' ve 'Shrek-3' gibi dev yapımların gösterime girmesiyle; 'gişede rekorlar yazı' beklentisine giren Hollywood, hedefe ulaşamadı. Gelişmiş 'ev sineması' (home theather) dev stüdyolara,büyük darbe vurdu. İnternetteki 'msnbc' sitesinin haberine göre; 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşan birkaç dev proje dışında, sinema salonlarına beklenen izleyici akışı olmadı.

Hatalı davrandılar
Uzmanlar, ev sineması sistemleri ve diğer eğlence seçeneklerinin, gişede durgunluğuna neden olduğuna dikkat çekti. Gişe hasılatı üzerine çalışmalar yapan 'Media By Numbers' şirketinin başkanı Paul Dergarabedian ise Hollywood'un sadece 'Örümcek Adam-3', 'Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu' ve 'Shrek-3'e bel bağlamakla, hatalı davrandıklarını öne sürerek, "Rekor hasılat için destekleyici yapımlara ihtiyaç vardı" dedi.

Yenilerde umut var
Şu ana kadar gösterilen filmlerden 1.9 milyon dolarlık hasılat elde eden Hollywood, yakında vizyona girecek birkaç projeden ise umutlu. 'Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı' ile dünyanın en ünlü çizgi film ailesinin animasyon macerası 'The Simpson Movie', yapımcıların yüksek gişe geliri beklediği iddialı projeler arasında yer alıyor. 2004 yılının aynı döneminde Hollywood'un kasasına 2.4 milyon dolar girmişti.
Haberin fotoğrafları