kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oyuncu Ülkü Duru, paraya çok ihtiyacı olmadığı zaman TV dizilerinde yer almak istemediğini söyledi.

Kadınlar spor yapsın diye ticarete başladı!

'Aliye' dizisinin 'Nusret'i tiyatrocu Ülkü Duru, "Ticarete aklım eriyormuş" dedi ve ekledi: Amerika'dan sağlıklı spor sistemi getirttik. 6 arkadaşımla birlikte ucuza spor imkanı yarattık!..
atv'nin efsane dizisi 'Aliye'de canlandırdığı 'Nusret' karakteriyle geniş kitleler tarafından tanınan usta tiyatrocu Ülkü Duru, şimdilerde 6 kadın arkadaşıyla birlikte kurduğu özel spor salonu projesiyle uğraşıyor. "Türkiye'de kadınlar spor yapamıyor" fikrinden yola çıkan Duru, ABD'den getirttikleri sağlıklı spor sistemi ve sinemadaki son çalışmalarını anlattı.

* Arkadaşlarımla birlikte kurduğumuz özel spor salonu projesi; 'b-fit' adlı 30 dakika süren bir sağlık ve spor sistemini kapsıyor. Sadece kadınlara hizmet veriyoruz. Herkes gelip spor yapabilsin diye fiyatı ucuz tuttuk. Egzersiz, yemek içmek gibi bir şey; herkes yapabilmeli. Bu bana sosyal bir hizmet gibi geliyor ve hoşuma gidiyor.

EKİP BENİM İÇİN ÖNEMLİ
* Özellikle ortalarda olabilen bir insan değilim. Televizyon dizilerinde senaryo, ekip ve kimlerle olacağım çok önemli benim için. Zevk aldığım işleri yapmayı seviyorum. Televizyondan para kazanıyorsunuz ama zevk de almalısınız. Çok fazla paraya ihtiyacım olmadıkça dizi projelerinde yer almadım.

* İyi müzik dinlemek, iyi bir konsere gitmek, güzel yemek yemek... Sevdiğim güzel şeyleri alıp giymek ve iyi bir evde oturmanın lüks değil de, hakkım olduğunu düşünüyorum. Ama az paralar iyi yaşamamızı sağlamıyor bu dönemde.

*
Berkun Oya, Ali Altay ve ben, kendimizi Krek Tiyatro Topluluğu diye nitelendiriyoruz. Berkun ile kurduğum yönetmen-oyuncu ilişkisi benim için çok önemli. Bir oyuncu ile yönetmenin gerçekten uyum içinde olması, aynı gözden bakması gerekiyor. Üç yıldır birlikte çalışıyoruz.

BEĞENİLSİN İSTİYORUM
* Berkun'un 'İyi Seneler Londra' adlı filminde Avrupa'nın çok iyi tanıdığı bir şarkıcıyı oynadım. Kariyerinde çok başarılı ama kendi mutsuz bir karakter... Bu film çok beğenilsin istiyorum ama ünlü olmak ya da sokaklarda yürüyememek için değil...

*
Sinemada hep sevdiğim insanlarla; Yavuz Turgul'la, Zeki Demirkubuz'la çalıştım. Uğur Yücel'in 'Yazı Tura'sına misafir olarak girdim. Barış Pirhasan ile 'Gül ile Adem' adında bir kısa filmimiz de var. O filmde Olgun Şimşek'le oynamıştım.

* Son dört yıldır kendi arzu ettiğim, içinde olmaktan mutlu olduğum projelerim var. Önümüzde Berkun Oya'nın yeni bir oyun projesi var. 'İyi Seneler Londra'yı üçleme yapmak istiyor. İlk fırsatta ikinci filmi çekmeyi planlıyor. Bir de dizi teklifi var elimde. (Marie-Claire)
Haberin fotoğrafları