kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çinçena pileketa

Maya, şeker ve suyu karıştırın. Üzerine iki çorba kaşığı un koyup, ılık su içine oturtun. Un kabarınca karıştırın. Unu tuz ile eleyip, ortasına çukur açın. Kabaran mayayı ve ılık suyu katın. Spatula ile 10 dakika karıştırarın. Hamur kabını havlu ile sararak ılık bir yerde bir misli artana kadar bırakın. 35-40 cm. çapında kalın kenarlı bir tepsiye 1 su bardağı zeytinyağı dökün. Yaprağın saplarını kopartın. Parlak yüzeyi alta gelecek şekilde yağın üzerine aralıksız döşeyin. Kabaran hamuru karıştırıp, el ile portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Yaprakların üzerini hamur ile 1 cm. kalınlığında döşeyin. Kalan yapraklarla, hamurun üzerini aynı şekilde kaplayın. Tepsiyi tekrar örterek, hamurun kabarmasını bekleyin sonra da 150 derecelik fırına tepsiyi koyun. 20 dakika sonra ikinci rafa alın. Hamurun altı kızarınca kenarsız tepsiye ters çevirin. Boşalan tepsiye kalan yağı koyun. Pidenin kızarmayan yüzü alta gelecek şekilde tepsiye çevirip, tekrar fırına verin. İkinci yüzü de kızarınca fırından alıp, havlu ile üzerini örtün, 15 dakika sonra dilimleyin.

MALZEMELER
6 kişilik

*
1 çorba kaşığı maya

* 1 tatlı kaşığı şeker

* 1.5 su bardağı su (ılık)

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 4 su bardağı un

* 1.5 su bardağı zeytinyağı

* 150 gr. salamura asma yaprağı