kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuzey Amerikalı kızlar 'Muslim Girl' fanatiği!

Müslüman genç kızların 'Cosmopolitan'ı olarak tanımlanan 'Müslim Girl' adlı derginin Genel Yayın Yönetmeni Ausma Zehanat Khan, Türkiye'de ilk kez Yeni Aktüel'e konuştu. Nevra Yaraç Laçinok'un sorularını yanıtlayan Khan, iki ayda bir yayımlanan dergiyi çıkarma nedenlerini şöyle açıkladı: "Müslüman genç kızların; medyada kendilerine hep olumsuz bakış açısıyla yaklaşılmasından duydukları rahatsızlık bu dergiyi çıkarmaya karar vermemizin nedeni oldu. 'Muslim Girl'ü yayımlayarak, bu gençlere kendi hikayelerini anlatma ve aralarında diyalog oluşturmayı amaçladık."

Dünyaya yayılacak
'Muslim Girl'ün şimdilik sadece Kuzey Amerika'da yayımlandığını belirten Ausma Zehanat Khan, "Yakında on-line olarak dünya çapında dağıtım yapmayı planlıyoruz" dedi. Normal gençlik dergileriyle aynı içerikte olmasına karşın İslami değerlerin ön planda tutulduğu 'Muslim Girl'ün yönetmeni, yayın ekibiyle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

Kadrosu Müslüman
"Yazarlarımızın yüzde 99'u Müslüman. Fakat fotoğrafçılarımızın büyük bölümü Müslüman değil. Dergimizde görmek istediğimiz fotoğrafları çekecek Müslüman fotoğrafçılar bulmakta zorlanıyoruz." Şu anda 50 bin satan derginin seneye 100 bin tiraja ulaşması bekleniyor.