kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El Kaide İngiltere'yi uyarmış!

Yeni Haber
"Sizi öldürenler sizi tedavi edenler olacak"..
El Kaide terör örgütünün Irak'taki kolunun üst düzey yetkilisinin Nisan ayında, İngiliz hedeflerine yönelik saldırılar düzenleneceği konusunda uyarıda bulunduğu ve hatta, ''Sizi öldürenler yine sizi tedavi edenler olacak'' dediği ortaya çıktı.

İngiliz The Times gazetesindeki habere göre, İngiliz din adamı Andrew White, Ürdün'ün başkenti Amman'da dini bir toplantı sırasında bir teröristin üstü kapalı biçimde kendisine, ''sizi tedavi edenler sizi öldürecek'' dediğini anlattı.

Habere göre, İngiliz din adamı, ''El Kaide'li bu kişi, İngiliz ve Amerikalıları nasıl yıkacaklarını anlattı. Bu kişi, planların hazır olduğunu ve yakında İngilizlere saldırılacağını anlattı ve sizi öldürenler sizi tedavi edenler olacak dedi'' ifadesini kullandı ve bu bilgileri İngiltere Dışişleri Bakanlığı'na ilettiğini, bununla birlikte teröristin kullandığı bu terimleri aktarmadığını söyledi.

Haberde, İngiliz din adamının 40'lı yaşlardaki bu El Kaidelinin saldırıların birkaç hafta içinde düzenleneceğini ve ilk başta İngilizlerin hedef alınacağını söylediğini belirttiği ifade edilirken, İngiltere Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İngiliz din adamıyla bu türden bir konuşma yaptığını hatırlamadığını söyledi.

Bu arada, şüphelilerin tamamının sağlık çalışanları olması ise İngiltere'de şok etkisi yarattı.The Guardian'a konuşan İngiliz Yabancı Doktorlar Birliği Başkanı Prasad Rao, ''Bizim mesleğimiz insanları iyileştirmeye yarar'' dedi ve bir doktorun nedensiz yere insanları öldürmeye çalışanlarla birlikte hareket edebilmesine inanamadığını ifade etti.

Öte yandan, bu olaylarla bağlantılı olarak Avustralya polisi tarafından sorgulanan ikinci bir doktorun, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

Federal Polisten Mick Keelty, ''Diğer kişi polis tarafından dinlendi, serbest bırakıldı'' dedi. Hindistan uyruklu 27 yaşındaki Muhammed Hanif'in, İngiltere'nin Runcorn bölgesindeki Halton Hastanesi'nde çalıştığı, pazar günü Avustralya'nın Uluslararası Brisbane Havalimanı'nda başka bir ülkeye uçmak istediği sırada tutuklandığı, ayrıca Avustralya polisinin ikinci bir doktoru daha sorguladığı belirtilmişti.