kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Barış Akarsu, bürokratik oligarşi kurbanı

Geçen cuma gecesi turizm cenneti Bodrum'da tatil yapan sanatçı Barış Akarsu, iki kız arkadaşı ile birlikte Bodrum girişindeki Torba kavşağında trafik kazası geçirdi. Kazada sanatçının iki kız arkadaşı öldü, Barış Akarsu da yoğun bakımda ve ölümle pençeleşiyor.
BodrumTorba kavşağındaki ölümlü bu trafik kazası ilk değil. Bu gidişle son da olmayacak. Her yıl onlarca buna benzer kaza oluyor, gerekli önlemler alınmazsa olmaya da devam edecek. Konuyu merak ettim, araştırdım. Bu kadar ölümlü trafik kazasının meydana geldiği bu kavşakta neden trafik ışıkları (sinyalizasyon) yok diye... İnanmayacaksınız ama karşıma bürokratik oligarşi çıktı!
Muğla Valisi Temel Koçaklar, göreve başladığı Muğla'da sorunların tespitini yapmış. Kaymakam Abdullah Kalkan ve Belediye Başkanı Mazlum Ağan'dan Bodrum'un sorunlarını da sormuş ve aldığı yanıtlar üzerine öncelikli olarak 'ölüm kavşağı' diye adlandırılan Torba kavşağına sinyalizasyon yapılmış. Sorun belli olunca hemen Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3.8.2006 tarih ve 06/93 sayılı ve 8.8.2006 tarih 06/98 sayılı iki yazı yazılmış. Her iki yazıda da, Bodrum Torba kavşağına acilen sinyalizasyon yapılması talep edilmiş. Karayolları Bölge Müdürlüğü, vali Koçaklar'ın bu ısrarlı talepleri karşısında 24.8.2006 tarihinde Bölge Müdürü Şemsettin Zeren imzası ile bir cevap vermiş. Zeren gönderdiği cevabi yazısında bakın ne diyor: "Torba kavşağında arabaların hız kesmesi için yola kesik şeritler çizilmiştir. Bu uygulama ile trafik kazası sayısında düşme olmuştur ve bu kavşağa trafik lambalarının konulmasına ihtiyaç bulunmamaktadır."
Şimdi Bayındırlık Bakanı Faruk Özak ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine soruyorum.
Görev alanınız olan bu kavşakta sinyalizasyon çalışmasını yapmış olsaydınız bugün bu kavşakta hayatının baharında olan iki gencecik kızımız ile sanatçı Barış Akarsu hayatın tadını çıkarmaz mıydı? Bu gencecik insanların ölümünden sorumsuz bürokratlar cezai ve vicdani hesap verecekler mi? Bu kavşakta sinyalizasyon veya daha kalıcı bir çözüm olarak önerilen köprülü kavşak yapılacak yoksa nice genç filizlerimizin ölmesine devam edilecek?