kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık turu

ABD
Koku alamama alzheimer işareti
ABD'Lİ bilim adamları, koku alma bozukluğunun alzheimer hastalığı ile hafıza kaybının belirtisi olabileceğini ileri sürüyor. Araştırmayı değerlendiren Dr. Robert Franks, "Hafıza kaybına yol açan 'alzheimer'ı ileri aşamada tedavi etmek mümkün değil. Diğer araştırmalarda da alzheimerin ilk belirtisi hep burun mukozasındaki koku kaybı olmuştu" dedi.

TÜRKİYE
Kanser türlerine karşı karpuz
Beslenme ve diyet uzmanlarının yaz diyetlerinde sık yer verdiği karpuzun çeşitli kanser türlerine karşı etkili maddeler içerdiği belirtildi. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyet Uzmanı Erkan Erdal, bol miktarda C vitamini barındıran karpuzun antioksidan özelliği olduğunu ve çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan betakaroten içerdiğini kaydetti.

İTALYA
Diş çürüğüne şarap önerdiler
İtalyan bilim adamları, şarap içindeki antibakteriyel maddelerin mikropları öldürdüğünü belirtti. İtalyan profesör Gazzani'ye göre, düzenli içilen şarap, diş çürümelerini engellediği gibi dişteki minelerin iyileşmesine ve boğaz yaralarına da iyi geliyor. Gazzani, "Şarabın solunum yollarını etkileyen bir bakteriye karşı iyi geldiğini saptadık" dedi.