kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Muhafazakâr kesimin tepkisini çeken tanıtımda AB'nin kültür ve tanıtım fonu Eurimages'ın fon sağladığı filmlerden kesitler verildi. Roberto Benigni'nin "Hayat Güzeldir", Wolfgang Becker'in "Elveda Lenin", Milke Leigh'in "Sırlar ve Yalanlar" filmleri de kullanıldı. Oyuncular Kekilli ve Ünel'in işte bu görüntüleri filmde yer aldı.

'Duvara Karşı' da AB'nin sevişmeli tanıtımına girdi

Murat KARPUZ / DIŞ HABERLER Fikret AYDEMİR / BRÜKS
Avrupa filmlerini destek projesi için çekilen 44 saniyelik tanıtıma muhafazakârlar büyük tepki gösterdi. Filmde Fatih Akın'ın ödüllü filmindeki sahneler de yer alıyor..
AB Komisyonu İletişim Strateji Komiseri Margot Wallström, keder- sevinç-tutku-aşk konu başlıklarıyla 4 ayrı tanıtım fragmanı hazırlattı. Her birinde, Eurimages desteğiyle çekilmiş başarılı 10 filmden bu başlıklara uyan sahneler kullanıldı. Amaç, AB'nin filmlere verdiği maddi desteği tanıtmaktı. Ancak 4 filmden biri, krize yol açtı! Tutku başlığı altında çekilen 44 saniyelik "Birleşelim" (Let's come together) sloganlı fragmandaki sevişme sahnelerine muhafazakarlar "Ahlaksızca! AB'nin tanıtımı nasıl böyle yapılır" diyerek tepki gösterdi. Berlin'deki festivalde Altın Ayı ödülünü kazanan yönetmen Fatih Akın'ın "Duvara Karşı" filminden sahneler de 4 tanıtım filminde kullanıldı. Sibel Kekilli'nin Birol Ünel'le sevişme sahneleri "tutku" konu başlığında yer aldı. "Keder" konulu fragman ise Kekilli'nin ağladığı film sahnesiyle açıldı.

MESAJ GİTTİ
Gelen tepkiler üzerine Wallström'un sözcüsü," Mesajımızı her zaman geleneksel basın duyurusu veya basın toplantısıyla vermek zorunda değiliz. Bu filmle AB'nin yaptıklarının daha etkili bir biçimde duyurulması amaçlanıyordu. Tepkilerden anladığımız, amacın yerine ulaştığı" dedi.
Haberin fotoğrafları