kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Patlayan cep telefonu can aldı

Yeni Haber
Çin'in batısında kaynakçılık mesleğiyle uğraşan bir kişi, gömleğinin cebine koyduğu cep telefonunun patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

Çin resmi haber ajansı Xinhua'nın haberine göre, Gansu eyaletinin Jinta bölgesindeki Yingpan Demir Madeni İşleme Fabrikası'nda çalışan Xiao Jinpeng isimli kaynakçı ustası, çalıştığı sırada göğüs hizasında patlayan cep telefonu nedeniyle hayatını kaybetti.

Olayın 19 Haziran'da meydana geldiğini bildiren Halk güvenliği bürosu yetkilisi Bai Shixiong, "Xiao'nun Motorola marka cep telefonu, aniden şiddetli bir şekilde patlamış. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Xiao, bütün müdehalelere rağmen kurtarılamamış" dedi.

Motorola'nın başkent Pekin'deki temsilcisi Schaumburg şirketi yetkilileri, olayın ardından yaptıkları açıklamada, "Motorola'nın suçlu olarak gösterildiği, yüksek derecede kuşkulu olan bu olayda, ölen şahıs büyük ihtimalle sahte cep telefonu kasası veya batarya kullanıyordu" ifadeleri yer aldı.

Motorola firmasının basın sözcüsü Yang Boning, "Şu ana kadar, elde edilen ilk kanıtlar, patlamaya cep telefonunun neden olduğunu ortaya koyuyor. Çinli yetkililerle birlikte olayın asıl sebebi hakkında soruşturma ve araştırma çalışmalarımız sürüyor. Gansu'ya bir ekibimizi yolladık" diye konuştu. Kaldırıldığı hastane'de Xiao'yu tedavi etmeye çalışan doktorlar, talihsiz işçinin kaburga kemiklerinin kırıldığını ve bazı parçaların kalbe batması sonucu Xiao'nun öldüğünü açıkladı.