kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünyada en çok mahkûm ABD'de!

Yeni Haber
Amerikan Adalet Bakanlığı, ABD'nin dünyanın en çok mahkûm bulunduran ülkesi olduğunu ve tutuklu sayısındaki en hızlı artışın son altı yılda gerçekleştiğini bildirdi. ..
Bakanlık tarafından hazırlanan bir raporda ABD genelinde tutuklu sayısının 2000 yılından 2006 yılına kadar olan zaman diliminde 62 bin civarında arttığı ve ülkedeki toplam mahkûm sayısının yaklaşık 2 milyon 245 bin olduğu belirtildi.

Hukukçular, ABD'nin yüksek hapis cezalarının ve uyuşturucu suçlarının hapishanelerdeki tutuklu sayısını artırdığını ifade ediyor. Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan raporda yer alan istatistiklere göre, federal ve eyaletlere ait hapishaneler toplam tutuklu nüfusunun üçte ikisini barındırırken, geri kalan mahkûmların yerel tutukevlerinde cezalarını çektiği kaydedildi.

Amerikan Adalet Politikası Enstitüsü yetkilisi Jason Ziedenberg, ABD'deki mahkûm sayısı artışının alarm verici derecede yükseldiğini belirterek, hapis sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. "Halk güvenliği" için kullanılması gereken milyarlarca dolarının hapishane giderlerine harcandığını belirten Ziedenberg, ülkenin "halk güvenliği"ne yönelik stratejilere yoğunlaşmaya daha fazla ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yetkililer, son otuz yılda uyuşturucu ile ilgili verilen uzun hapis cezalarının hapishanelerdeki mahkûm sayısını artırdığını kaydetti.

Londra merkezli King's Koleji Uluslararası Hapishane Araştırmaları Merkezi'nden alınan bilgiye göre ise ABD açık ara ile dünyadaki en fazla tutuklu sayısına sahip ülke unvanını elinde bulundururken, 1 milyon 500 bin ile Çin'in ve 885 bin 670 mahkûm ile Rusya ABD'yi takip ediyor.