kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

OKS'de yanlış yanıtlar kafaları karıştırdı

Son günlerde SABAH'a gençlerden 2007-OKS ile ilgili birçok itirazlar geldi ve gelmeye devam ediyor. Öğretmen ve öğrencilerin bilimsel görüşlerine göre; OKS'de A kitapçığının Fen Bilimleri testinin 13'üncü sorusu Kimya. Burada bilimsel hata yok. Yanlış yanıt var. Doğru yanıt D yerine B olacak. Sosyal Bilimler testinin 6'ncı sorusu Tarih. Burada da bilimsel hata yok. Yanlış yanıt var. Doğru yanıt B yerine D olacak.
Bu sırada 2007-OKS ile ilgili MEB bir açıklama yaptı. Açıklamada; 2007-OKS'de A kitapçığı Fen Bilgisi testi 13'üncü soru ile Sosyal Bilgiler testi 6'ncı soruya yönelik itirazların, alanlarında uzman öğretmenlerden ve akademisyenlerden oluşan Bilimsel İnceleme Komisyonları'nca tekrar gözden geçirildiği belirtildi. "Yapılan itirazlar dikkate alınarak yeniden incelenen sorularda bilimsel hata ve anahtar değişikliğine gerek olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.
Bugüne kadar doğru bulduğum MEB'in tüm kararlarını ve çalışmalarını destekledim. Ancak bu açıklamaya kesinlikle katılmıyorum.
Bana göre her iki soruda da bilimsel hata yok, yanlış yanıt var. Şayet MEB'in değerli yöneticileri bu açıklamanın neden, niçin ve nasılını belirten bir açıklamayı bana gönderirse, noktasına virgülüne dokunmadan köşemde aynen yayımlayacağım. Artık yorumu siz kamuoyuna bırakıyorum.

Sınav sonuçları 9 Temmuz'da
Fen ve Anadolu liseleri ile diğer bazı liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) sonuçlarının beklenenden erken açıklanması için çalışılıyor.
Sınav takvimine göre 10 Temmuz'da açıklanması planlanan sonuçlar, kağıt okuma işlemlerinin beklenenden daha hızlı tamamlanması nedeniyle 9 Temmuz' da açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri "İşimizi diploma notları geciktiriyor. Bizim okuma işlemlerimiz neredeyse bitmiş durumda. Sınav sonuçlarını 9 Temmuz'da açıklayacağız" dedi.