kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EPA

İngiltere MGK kuruyor

Perihan KORKMAZ / LONDRA
Terör saldırısı girişimlerinde 6'sı doktor 8 kişi gözaltına alındı. Başbakan Brown, kriz ortamında önemli bir kurumsal adım atarak teröre karşı ulusal mücadele için Milli Güvenlik Konseyi kurduğunu açıkladı..
Başkent Londra'da patlamayan iki otomobil ve Glasgow havalimanına dalan bomba yüklü araç... İngiltere'de gözler ülkeye çalışmak için gelen doktorlara çevrildi. Bunun nedeni ise saldırı girişimleri sonrası düzenlenen 19 ayrı baskında gözaltına alınan toplam 8 kişiden 6'sının doktor, birinin de sağlık personeli olması... Terör tehdididin üst düzeyde sürdüğü ülkede Başbakan Gordon Brown, dün parlamentoya önemli bir açıklama yaptı. "Teröre karşı teyakkuz sağlanacak" diyerek İmilli Güvenlik Konseyi (MGK) kurma kararı aldı. Konsey'in düzenli toplantılarla terörle mücadele ilkeleri belirleyeceğini bildirdi.

BİR ZANLI AVUSTRALYA'DA
Avustralya'ya da taşınan soruşturmada bir doktor gözaltına alındı, bir doktorun evinde arama yapıldı. Sorguları süren doktorların Iraklı, Suudi ve Ürdünlü olduğu açıklandı. Polis kaynakları, düzenekleri iki kez telefon etmelerine rağmen harekete geçirmeyen cep telefonları ellerindeki en önemli ipuçlarını oluşturdu. Kısa sürede yapılan baskınlarda, havalimanı saldırısında sağ yakalanan iki eylemcinin ifadeleri de büyük önem taşıyor. Saldırıda yanarak ağır yaralanan eylemcinin kimliği, Iraklı doktor Bilal Talal Abdül Samed Abdullah olarak açıklandı.

İKİ BOMBALI ARAÇ PATLATILDI
Alarm seviyesi "kritik" düzeyinde tutulurken, polis iki ayrı otomobili kontrollü patlatmayla imha etti. Yaralı halde yakalanan Abdullah'ın çalıştığı Kraliyet Alexandra Hastanesi'nde bulunan bir şüpheli aracın, soruşturma kapsamında patlatıldığı belirtildi. Polis araçların içinde bomba olup olmadığı hakkında bilgi vermedi. Ancak "Glasgow'daki saldırı girişimiyle bağlantılı" şeklinde açıklama yapması, basında "Yeni saldırılar olacaktı ve bu araçlar onlarda kullanılacaktı" yorumlarına yol açtı. Aynı hastanede pazar günü de bir BMW marka otomobil bomba imha ekiplerince patlatılmıştı.
Haberin fotoğrafları