kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'de Ermeni tasarısına destek artıyor

Yeni Haber
Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), ABD Kongresi'ndeki 106 sayılı Ermeni tasarısına Temsilciler Meclisi'ndeki desteğin, 209 milletvekiline ulaştığını bildirdi.

ANCA, ABD'deki Ermenileri harekete geçirerek kendi yaşadıkları bölgelerden milletvekillerine baskı uygulanması için bir günlük bir telefon kampanyası yaptı.

ANCA'dan yapılan çağrıda, ''Bu bir günlük koordine kampanyayı kaçırmayın. Sadece üç dakikanızı alacak bu hareket, Ermeni soykırımının inkar edilmesine son verilmesi çabalarına yardım edecek'' denildi.

''Adalete çağrı'' adını verdiği kampanya çerçevesinde ANCA, telefon etmek istemeyenler için de internet sitesine hazır bir faks metni koydu. ABD'deki Ermenilere yapılan çağrıda, ''Eğer sizin bölgenizden milletvekili 106 sayılı tasarıyı zaten destekliyorsa bu desteğin devam etmesi için cesaretlendirin, desteklemiyorsa, destekleyenler arasına katılmasını isteyin'' denildi.

ABD Temsilciler Meclisi'nde 435 milletvekili bulunuyor. Ermeni tasarısını destekleyenlerin sayısının 218'i aşması durumunda Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, tasarıyı Genel Kurul gündemine getirmesine yönelik baskının artması söz konusu olacak.