kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TEB Genel Müdürü Varol Civil, hazırladıkları Eskişehir Sonuç Raporu’nu açıkladı.

'Globalleşme KOBİ'lerin yenilenmesini gerektiriyor'

Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil, Eskişehir'de oluşturacakları ortak akıl platformu ile KOBİ'lerin yenilenerek daha iyi yönetilebileceğini söyledi..
Eskişehir'de Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) illerin gelecekteki stratejilerini belirlenmesine ve yatırım alanlarının ortaya çıkmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlediği 'İller İçin Gelecek Stratejisi' konulu konferansı gerçekleştirildi. TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi, düzenlenen konferansın açılışında, finans sektörünün küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) keşfinin zor olduğunu belirterek, kamu sektörünün yüksek faizlerle borçlanmasının KOBİ'lere gün ışığı göstermediğini kaydetti.

BİLGİ, SERMAYE OLDU
Türkiye'nin finans açısından karanlık günleri geride bıraktığını ifade eden Canevi, "KOBi'lerle sıcak temas dönemine girdik. KOBİ'lerin cılız kaldığını ve gelişemediğini gördük. Herşeyi düzeltiyoruz derken bu kez de globalleşmenin kamçısı ensemizde patladı. Bilgi zamanla önem kazanmaya başladı. Çağımızda bilgi insanların ve işletmelerin en önemli sermayesi haline geldi. Bilgiye sahip olmak değil, en hızlı şekilde ulaşabilmek önem kazandı. Bilgiye erken ulaşıp derleyenler yarışa rakiplerinden bir adım önde başlıyor. Akıllı insanlar sadece kendi akıllarını, daha akıllı insanlar ise başkalarının aklını da kullanır" dedi.

ORTAK AKIL YARATACAĞIZ
TEB Genel Müdürü Varol Civil de, Eskişehir'in üniversiteleri, savunma sanayisi, gelişmiş insan potansiyeliyle diğer Anadolu şehirlerinden farklı konuma sahip olduğunu belirterek, kentin TEB için önemli olduğunu kaydetti. Kent için yapılması gerekenleri tespit ettiklerini belirten Civil, "Bu tespitlerin üçünü banka olarak biz yapacağız. Her 3 ayda bir kentin kendisi için önemli gördüğü girişimlerin ne kadarını yaptığını takip edeceğiz. Bunu yapmamızın nedeni o ilin ileri gelenlerinin bir araya getirip düşündürmektir. Kentte bir ortak akıl yaratmak istiyoruz. Bir ilde ne kadar ortak akıl olursa, oradaki KOBİ'ler daha iyi yönetilir. Bu da bizim için daha az riskli müşteri demektir. Globalleşmenin ardından rekabetin artması KOBİ'lerin yenilenmesini gerektiriyor'' dedi.