kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beyoğlu'nda gezersin bedava internete girersin

TİMUR SIRT
Beyoğlu Belediyesi İstiklal Caddesi boyunca kablosuz internet hizmetini bedava kullanıma sundu. Duyurusu yapılmadan 750 kişi servise üye oldu. Kullanıcıların çoğunluğuNu yabancılar oluşturuyor..
Beyoğlu Belediyesi İstiklal Caddesi boyunca ücretsiz internet hizmeti sunuyor. Beyoğlu Belediyesi, İstiklal Caddesi boyunca mobil internet bağlantısı sağlayan, "Bağlan Beyoğlu" projesini hayata geçirdi. Taksim Meydanı ile Tünel arasında yaklaşık 2 km'lik bir hat boyunca aynı anda bin kişinin kullanabileceği kablosuz internet erişimi hizmeti, 50 Mbps kapasiteli olarak hizmet verecek Dünyada henüz birkaç şehirde uygulanan hizmet giderek yaygınlaşıyor. Turistik olarak şehrin cazibesini artırıyor. Beyoğlu'nda yaklaşık bin kişinin aynı anda internete bağlanabildiği servis 1 saat boyunca kullanılıyor.

750 ÜYESİ VAR
Tekrar kullanmak için yeniden bağlanmak gerekiyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan "Kablosuz Beyoğlu" projesinin kurdukları altyapının vatandaşa yansıyan yüzü olacağını belirterek, duyurusunu yapmadan 750 kişinin üye olduğunu söyledi. Demircan sistem sayesinde polisin kameralarla semti izleyebildiğini, ruhsatla ilgili saha çalışmalarının da online olarak yapıldığını kaydetti. Beyoğlu Belediyesi'nin 150'nci yılını kutladığını belirten Demircan, "Çağdaş belediyecilik anlayışımızın gereği olarak dünyanın en gelişmiş ebelediyecilik örneklerini veriyor, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti programına yakışır bir Beyoğlu hazırlıyoruz.

CEPTEN DE BAĞLANILIYOR
Bağlan Beyoğlu, e-belediye vizyonumuz ve çağdaş belediyecilik anlayışımızın somutlandığı bir girişimdir" dedi. Sistemin altyapısının İhlas.net tarafından kurulduğunu söyleyen Demircan sözlerine şöyle devam etti: "Aynı anda bin kişi bağlanacak. Sürekli bağlı kalıp kullanılmasın diye ve güvenlik için kullanıcı adı ve şifre kullanılıyor. Sistem her bilgisayarın seri numarası (IP) için bir şifre tanımlıyor. Kolayca internete giriliyor. Eğer bu denemede başarılı olursak ilçemizin diğer semtlerine de uygulamayı taşımayı düşünüyoruz." Sadece dizüstü bilgisayarlardan değil, kablosuz internet (Wifi) özelliğine sahip cep telefonlarından da internete bağlanılacak.
Haberin fotoğrafları