kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Canan Çelebioğlu Mahmut Tekin

DHMİ Antalya için Çelebi'ye dava açacak

(ANKA)
Antalya Havalimanı ihalesinde tartışma büyüyor. İhaleye alınmayan ve dava açan Çelebi'ye davayla karşılık vereceklerini açıklayan DHMİ Genel Müdürü Tekin, "Çelebi'yi kabul etsek suç işlerdik" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
DHMİ Antalya için Çelebi'ye dava açacak
Antalya Havalimanı'nın özelleştirme ihalesine 'belgeleri eksik olduğu' gerekçesiyle alınmayan Çelebi Holding'in savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan çekişme giderek büyüyor. Önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ihaleyi gerçekleştiren Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) gelerek 8 klasör belgeye el koymasının ardından dün DHMİ Genel Müdürü Mahmut Tekin, bir basın toplantısı yaparak Çelebi Holding hakkında dava açacaklarını söyledi. Tekin, Antalya Havalimanı ile ilgili iddiaları dün DHMİ Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyerek belgelerle yanıtladı. İhale şartnamesine aykırı belgeleri basına açan Tekin, "Belgeler ihale şartnamesine uygun değildi. Şartname ihalenin anayasasıdır. Belgeleri kabul etseydik o zaman suç işlerdik, o zaman ihaleye fesat karıştırmış olurduk" dedi. Tekin, hukuki sürecinin tamamlanmasından sora Çelebi hakkında dava açacaklarını açıkladı.

ÇELEBİ'NİN EVRAKLARI EKSİKTİ
Antalya Havalimanı ihalesinin 12 Nisan'da noter huzurunda yapıldığını hatırlatan Tekin, Antalya Havalimanı ihalesinden elenen Çelebi'nin evraklarının eksik olduğunu kaydetti. Şartnamelerin ihalelerin anayasası olduğunun altını çizen Tekin, "Nasıl ki anayasaya aykırı bulunan herhangi bir kurum suç işler ise şartnameye aykırı hareket eden, gereken evrakları vermeyen firmalar kesinlikle ihale dışı bırakılır. Zaten bu belgeleri doğru kabul etmek o zaman suç oluşturur, o zaman ihaleye fesat karışır" dedi. Çelebi'nin geçici teminat mektubunun, vergi ilişiksiz belgesinin ve SSK prim borcu belgesinin ihale şartnamesine uygun olmadığını vurgulayan Tekin, bunun ihaleden elenme nedeni olduğunu söyledi. Savcılığın DHMİ'den 'ihaleye hangi firmaların katıldığı, eleme nedenleri' ile ilgili bilgi istediğini dile getiren Tekin, mahkeme sürecinin tamamlanmasından sonra Çelebi hakkında dava açacaklarını açıkladı. İdare olarak son derece rahat olduklarının altını çizen Tekin, belgelerin son derece açık ve net olduğunu söyledi. Antalya Havalimanı İhale Komisyon Başkanı Funda Ocak da toplantı sonrası belgeleri basına göstererek eksiklikleri anlattı.