kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan'ın da aralarında olduğu listede eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve ailesi de var.

Maliye Watergate'inde Kacar memuriyetten çıkarıldı

Siyasi ve işadamlarına ait bilgiler usulsüz sorgulandığı için açılan soruşturmada Maliye Başmüfettişi Hamza Kacar için memuriyetten çıkarma kararı alındı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Maliye Watergate'inde Kacar memuriyetten çıkarıldı
Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu siyasiler, işadamları ve gazetecilerle ilgili usulsüz sorgulama skandalında Maliye Başmüfettişi Hamza Kacar ile programcı Uğur Kayı'nın memuriyetten çıkarılmasına karar verildi. Maliye Teftiş Kurulu, 5 Maliye görevlisi hakkında da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Edinilen bilgiye göre, Maliye Teftiş Kurulu'nda oluşturulan Soruşturma Komisyonu, incelemeleri sonrasında hazırladığı Tahkikat Raporu'nu, Savcılık ile Maliye ve Gelir İdaresi Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulları'na gönderdi. Tüm ihlallerin incelenemediği için öncelikle 30 kişilik liste hazırlandığı kaydedilen raporda, taşradaki tahkikatın ise sürdüğü bildirildi. Verilerin hukuka aykırı şekilde ele geçirildiği ve bu verilerin kişilere zarar vermek maksadıyla ve siyasi amaçlarla çeşitli şekillerde kullanıldığı belirtilen tahkikat raporunda şöyle denildi: "Bilgiler bilişim sistemlerinin veri güvenliğini bozacak surette tahrif edildi ve bunları yapanlar belirli bir organizasyon ve eşgüdüm içinde birlikte hareket ettikleri çok net bir şekilde anlaşıldı." Raporda, Maliye eski Başmüfettişi Hamza Kaçar ile teftiş kurulunda programcı olarak çalışan Uğur Kayı'nın işlediği suçun devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektirdiği için Maliye Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki istendi. Aynı şekilde Ankara Vergi Dairesi Müdürü Cemal Kartal, Saim Demirel ve Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı olan Ali Adanır'ın da devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektiği ifade edildi. Tahkikat Raporu'nu değerlendiren Maliye Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Maliye Başmüfettişi Hamza Kacar ile Programcı Uğur Kayı'nın memuriyetten çıkarılmasına karar verdi. Cemal Kartal, Saim Demirel ve Ali Adanır için de Gelir İdaresi Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nun önümüzdeki günlerde toplanarak bir karara varacağı belirtildi.
Haberin fotoğrafları