kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Camiye bombalı saldırı: 78 ölü, 218 yaralı

Yeni Haber
Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir Şii camisi yakınında düzenlenen saldırıda can kaybı 78'e, yaralı sayısı 218'e yükselirken, saldırının bomba yüklü kamyonla yapılan bir intihar eylemi olduğu bildirildi.

Irak polisiyle hastane kaynakları, 78 kişinin öldüğü saldırıda 218 kişinin de yaralandığını, enkaz altında kalanlarla can kaybı sayısının artabileceğini açıkladı. Bir polis yetkilisi, intihar saldırısı düzenlenen kamyonun kuşku çekmemesi için vantilatör ve soğutucu yüklü olduğunu belirtti. Yetkili, saldırıda caminin yakınındaki bir evin de çöktüğünü ve burada 6 kişinin öldüğünü, ayrıca patlamanın şiddetiyle 20 araba ve 25 dükkanda hasar oluştuğunu belirtti.

İsabet alan Hillani Camisinin imamı Şeyh Salih El Haydari, saldırının kamyonla düzenlendiğini doğrularken, saldırıda ölenlerin öğle namazı sonrası camiden çıkanlar olduğunu söyledi. El Haydari, saldırı esnasında kendisinin camide bulunmadığını ifade etti.

Görgü tanıkları da Bağdat'ın Sinak mahallesindeki saldırıda, intihar eylemcisinin kamyonu Hillani Camisine sürdüğünü, cami duvarlarından birinin yıkıldığını söyledi. Sinak'ta 28 mayısta da bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlenmiş, bu saldırıda 21 kişi hayatını kaybetmişti.


Korkunç saldırıdan fotoğraflar için tıklayınız