kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuzey Kore'de büyük patlama: 110 ölü

Yeni Haber
Kuzey Kore'deki bir yardım kuruluşu, ülkenin kuzeybatısındaki petrol boru hattında 10 gün önce meydana gelen patlamada 110 kişinin öldüğünü açıkladı. 'Good Friends' (İyi Arkadaşlar) isimli kuruluş, 9 Haziran günü Kuzey Pyongan vilayetindeki patlama sonrasında Sonchon bölgesinde yaşayan ve alevler içinde kalan 110 kişinin yanarak öldüğünü bildirdi.

Kuruluşun yetkilisi Noh Oh-Jae, "Felakete, petrol çalmak için boru hatlarına giden köylüler neden oldu. Büyük ihtimalle birisi yanlışlıkla çakmak yakmaya kalkıştı. Meydana gelen büyük patlama sonrası onlarca insan alevlerin içerisinde kalarak feci şekilde can verdi" dedi. Noh Oh-Jae, bilgi edindiği kaynakları belirtmedi ve daha fazla detay vermedi.

İyi Arkadaşlar yetkilileri, boru hattının Pihyon'daki petrokimya fabrikasından, başkent Pyongyang'ın batısındaki Taedong bölgesine petrol taşıdığını kaydetti. Yangın çevredeki şehirlerden gelen itfaiye ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonrası ancak ertesi gün sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi.


Kuzey Kore Ulusal İstihbarat Servisi ve hükümet yetkilileri ise patlamayı henüz doğrulamadı. Ülkede petrol ve gazın yüzde 90'ı Çin'den ithal ediliyor.

CHA