kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Seçim sonrası unutanlardan değiliz"

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz, seçim zamanında gelen sonra buraların yollarını unutanlardan değiliz'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır'da, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Konuşmasında AK Parti iktidarının 4.5 yıllık hizmet süresinde yaptığı çalışmaları değerlendiren Erdoğan, ''Ülkemize yeni ufuklar açacak bir aydınlık seçime doğru gün gün, adım adım ilerliyoruz. 3 Kasım 2002'de nasıl Türkiye'yi karanlıklardan çıkarmak için hareket ettiysek şimdi çok daha farklı bir Türkiye için durmadan yola devam edeceğiz. İnşallah 22 Temmuz 2007 günü de bir başlangıç olacaktır. Sadece İstanbul, Ankara, İzmir için değil; Iğdır da, Hakkari de buradan nasibini alacaktır'' diye konuştu. ''Meydanlarda yalan söylemedik. Ne aldatan, ne aldanan olmadık'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti: ''Şimdi birileri gelecek, bol bol vaatlerde bulunacak. Fakat ben sizlere şu ana kadar Iğdır'ımıza ne yaptığımızı anlatacağım. Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceğimizi hep söylüyorum. Nedin bunlar? Eğitim diyorum, sağlık diyorum, adalet diyorum, emniyet diyorum. Bunların üzerinde yükselen bir Türkiye. Ulaşımla, toplu konutla, enerjiyle, tarımla ve dış politikada yükselen bir Türkiye.''

''BURALARIN YOLLARINI UNUTANLARDAN DEĞİLİZ''

Erdoğan, ''Biz, seçim zamanında gelen sonra buraların yollarını unutanlardan değiliz'' diyerek, geçen yıl temmuz ayında Iğdır'a geldiğini hatırlattı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hatırlayın geçen sene temmuz ayında yine buradaydım. Daha 1 yıl olmadı. 1 yılda 2 kez Iğdır'a geldim. Çünkü biz hiçbir zaman şurasını gitmesen de olur diye düşünenlerden olmadık. Neden? Çünkü bizim 3 tane kırmızı çizgimiz var. Çünkü biz bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçilikten yana değiliz. Yıllar yılı ülkemizde yatırımlar Batı'ya yapıldı. Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu unutuldu. Ama şimdi devran değişti. Artık buralar birer şantiye haline geldi. Türkiye 780 bin kilometrekaresiyle hepimizindir, bizimdir. Biz, yaradılanı, yaradandan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Ankara, Konya ve Muğla'ya ne kadar yakınsak, Iğdır'a da o kadar yakınız. Ülkemizde yaşayan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı birinci sınıf vatandaştır.''

''DUVARLAR ARDINA GİZLENEN HÜKÜMETLERDEN DEĞİLİZ''

''Türkiye'nin her yerine yüzümüzün akıyla gidiyoruz. Çünkü her yere adil bir yatırım götürmüşüz'' diyen Erdoğan, hükumetleri döneminde Iğdır'a yapılan kimi çalışmaları değerlendirdi. Iğdır'da daha önce 1020 derslikle hizmet verildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: ''Biz bunun üstüne 4.5 senede 477 derslik ilave ettik. Iğdır'da fen lisesi yoktu biz yaptık. Buna ilaveten 2 genel lise, 1 Anadolu Lisesi, 1 Anadolu Öğretmen Lisesi ve 2 çok amaçlı lise yaptık. Soruyoruz sizlere acaba dünyada bilgisayar yeni mi icat oldu? Peki bizden önceki gelen iktidarlar acaba bizim okullarımıza bizim yavrularımızın önüne bilgisayarları niye koymadılar? Bizden önceki iktidarların böyle bir derdi yoktu. Biliyorsunuz koalisyon hükümetlerinin hepsi ortada.'' Erdoğan, AK Parti hükümetinin halkın arasında bir anlayışa sahip olduğunu belirterek, ''Biz, Ankara'da aşılmaz duvarlar ardına gizlenen hükümetlerden değiliz'' dedi. ''Halka hizmet hakka hizmet'' anlayışını benimsediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bizden önce iktidarlar vardı. Peki neden bunlar olmuyordu. Çünkü dertli olmak lazım dertli. Biz 'halka hizmet hakka hizmet' olduğunu biliyoruz ve bunun için bu yolda durmadan ilerliyoruz. Dikkat edin ben 'cek cak' konuşmuyorum. Yaptık diyorum. Onlar bunu söyleyemez. Çünkü onların bunu söyleyecek yüzü yok. Çünkü onlar hep hortumculara çalıştılar.

Bizden önce ANAP, DSP ve MHP döneminde 22 banka fona devredildi. Neden devredildi? Peki bu dönemde neden fona devredilen bir tane banka yok? O fona devredilen bankaların milletime maliyeti 40 milyar dolara mal oldu. Bu paralar milletimin cebinden çıktı. Şimdi böyle birşey yok. Birileri bizi halkın gözünde kötü göstermeye çalışıyor. Fakat halkım gerçekleri görüyor.'' Hükümetin projelerinden de sözeden Erdoğan, ''Önümüzde bir hedefimiz daha var. O da Allah'ın bize verdiği şu su nimetini değerlendirmek. Onun için önümüzde Ünlendi Barajı'nın temelini atmak var'' diye konuştu. Bu arada kimi vatandaşların CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhinde tezahüratta bulunması üzerine müdahalede bulunan Erdoğan, vatandaşların bunu yapmaması gerektiğini belirterek, ''Ben sizin 22 Temmuz'da sandıklarda hepsine gereken cevabı vereceğinizi biliyorum'' diye konuştu.