kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Afganistan'da çatışma: 70 ölü

Yeni Haber
Afganistan'ın güneyinde, koalisyon askerleri ve yerel güvenlik güçleri ile Taliban'a bağlı eylemciler arasında 4 gündür devam eden çatışmalarda 10'u sivil 70 kişi öldü.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Zemarey Beşari, Kora vilayetinde koalisyon ve Afgan güçlerinin Taliban eylemcileriyle girdiği çatışmalarda 10 sivilin Taliban tarafından öldürüldüğünü, 18'inin yaralandığını açıkladı.

Beşari ayrıca, çatışmalarda aralarında Molla Abdülmuttalib adlı bir komutanın da bulunduğu 50 - 60 kadar militanın öldüğünü, 4 polisin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Ülkenin güneyindeki Uruzgan Bölge Konseyi Başkanı Molla Ahmedullah Han, dün Kora'daki çatışmalarda 60 sivil, 70 Taliban eylemcisi ve 16 Afgan polisinin öldüğünü söylemişti. Eyaletin başkenti Tirin Kot'ta 100'e yakın kişi hastanelere kaldırılırken, 50 kadar Taliban'ın cesetlerinin bölgede halen yerde yattığı kaydedildi.

NATO'ya bağlı Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF)'tan yapılan açıklamada ise, yaşamını yitiren sivil sayısı hakkında kesin bilginin olmadığı, fakat çok sayıda Taliban'ın öldürüldüğü ifade edildi.


Afganistan'da bu yılın başından beri meydana gelen şiddet olaylarında çoğu Taliban'a bağlı eylemci 2 bin 200 kişinin üzerinde insan hayatını kaybetti.

CHA