kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

300 canlı bomba eylem hazırlığında VİDEO

Yeni Haber
İngiliz kanalı ABC TV, El Kaide tarafından eğitilmiş 300 kişiden oluşan bir canlı bomba timinin ABD ve Avrupa'da eylem yapmak üzerine hazırlandığını iddia etti.

ABC TV, kendilerine yeni bir video kaydı gönderildiğini ve bu kayıtta El Kaide'nin eğiterek Avrupa ve Amerika'ya canlı bomba timi gönderme hazırlığı içinde olduğunun anlaşıldığını duyurdu.

*EL KAİDE'NİN CANLI BOMBA TİMİ'YLE İLGİLİ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


Kanalın internet sitesinde yer alan haberde yeni eğitilmiş canlı bomba timine ait görüntülerin bulunduğu bir video kaydın ellerine geçtiği, söz konusu timin ABD, Kanada, İngiltere ve Almanya'ya giderek orada operasyon yapacaklarını ilan ettiği belirtiliyor.

Pakistanlı bir gazetecinin fotoğraf çekmek için davet edildiği ve bomba timinin 300 kişiden oluştuğunu belirten ABC, video kaydının El Kaide/Taliban eğitim kampında 9 Temmuz'da kaydedildiğini ifade etti.

Görüntülerde Taliban askeri komutanı Mansur Dadullah'ın bir konuşmasının da yer aldığını belirten ABC, komutanın "Amerikalılar, Kanadalılar, İngiliz ve Almanlar çok uzaklardan buraya Afganistan'a geliyorlar. Neden bizde onların peşinden oraya gitmeyelim?" dediğini aktardı.

İngiltere'ye saldırı düzenleyecek olan takımın liderinin İngilizce olarak "neden canlı bomba olarak İngiltere'ye saldıracağını söylediğini" kaydeden ABC, liderin her gün ve her gece öldürülen Müslümanlara dökülen kanlarının kuvvet vereceğini öne sürdüğünü belirtti.

Amerikalı yetkililer, video kaydının, saldırgan ve karmaşık bir propaganda malzemesi olduğunu ifade ederken diğer ülkeler tehdidi ciddiye aldı. Konunun uzmanları ise bahse konu 300 kişilik timin sözünü ettikleri ülkelere girebilmeleri durumunda, bu ülkelere ciddi zarar verebileceklerini vurguladı.

AJANSLAR