kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terör zirvesi sona erdi

ANKA
Yeni Haber
Başbakanlık'ta, son haftalarda artan terör olayları nedeniyle toplanan güvenlik zirvesi 19.50'de sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 2 saat 50 dakika süren güvenlik zirvesinin ardından yazılı açıklama yapıldı. "Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği" bildirilen yazılı açıklama aynen şöyle :

"Sayın Başbakanımızın başkanlığında Sayın Genelkurmay Başkanı, Sayın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Sayın İçişleri Bakanı, Sayın Kara Kuvvetleri Komutanı ve Sayın Jandarma Genel Komutanı katılımıyla Başbakanlık'ta bugün yapılan toplantıda, bölücü terör örgütünün faaliyetleriyle ile mücadele başta olmak üzere, genel güvenlik konuları ele alınmıştır.

Toplantıda terörle mücadelenin ülkemizin gündemindeki en öncelikli konu olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. Bu konunun tüm çıkarların ve her türlü siyasi mülahazaların üstünde olduğu hususunda kimsenin kuşkusu bulunmaması gerektiği kaydedilmiş, halkımızın terör eylemlerine karşı her zaman birlik ve beraberlik içinde olduğunun görüldüğü memnuniyetle not edilmiş ve bu dayanışma ruhunun ve kararlılığının devam ettirilmesinin önemine dikkat çekilmiştir.

Toplantıda terörle mücadelede hükümetimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik kuruluşları arasındaki çalışmaların tam bir uyum ve eşgüdüm içerisinde yürütüldüğü bir kez daha tespit edilmiştir.

Terörizmle mücadele, her zaman olduğu gibi demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde, ancak büyük bir kararlılıkla ve tüm ilgili kurumlarımızın ortak katkısı ve işbirliğiyle sürdürülecek, ülkemize yönelik tehdidin üstesinden gelinecektir."