kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ufuk Güldemir son yolculuğuna uğurlandı

Yeni Haber
Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek Pazar günü yaşamını yitiren Ufuk Güldemir, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Güldemir'in cenaze namazına siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda renkli isim katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Güldemir'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Güldemir için "Topluma yeni ufuklar açan, yeni bakış açıları kazandıran bir insandı." dedi.
Gazeteci Ufuk Güldemir'in cenazesi Habertürk önünde düzenlenen törenin ardından Şişli Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cenaze namazının öncesinde burada Güldemir'in ailesi ve çalışma arkadaşları taziyeleri kabul etti. Güldemir'in cenaze namazına siyaset dünyasından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve çok sayıda milletvekili katıldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İş adamı Aydın Doğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de hazır bulunduğu cenaze namazına sanat dünyasından Gülben Ergen ve Sezen Aksu gibi isimler katıldı.
Bülent Korucu, Hasan Cemal, Mehmet Ali Birand, Ertuğrul Öztkök, Ali Kırca gibi isimler Ufuk Güldemir'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. CHP Genel Başykanı Deniz Baykal Ufuk güldemir'in ölümünden dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Güldemir'in topluma yeni ufuklar açan ve yeni bakış açıları kazandıran bir gazeteci olduğunu belirten Baykal, "Bütün bunların yanı sıra benim de çok sevdiğim bir insandı. Çok özel bir insandı. Güler yüzlü, tatlı dilli, alçak gönüllü bir insan olması ise herkesin gönlünde yer edinmesine neden oldu." diye konuştu.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Güldemir'in naaşı zabıta görevlileri tarafından alınarak, cenaze aracına konuldu. Cenazeye katılanlar, Güldemir'in tabutunun üzerine güller atıp, alkışlarla uğurladı.
Güldemir'in naaşı daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ufuk Güldemir'le ilgili SABAH yazarlarının yazılarını okumak için tıklayınız

*Aydın Ayaydın: Ufuk Güldemir'i uğurluyoruz

*Meliha Okur: O bir anaşistti!

*Mahmut Övür: Güle güle gazeteci!

*Emre Aköz: Ufuk Güldemir

*Hıncal Uluç: Güle güle, Güldemir!...


*Umur Talu: Ufuk Güldemir'le yollarımız çok kesişti

*Yüksel Aytuğ: Gözüm, Güldemir'in emanetinin üzerinde








d