kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Altılı zirve masasında bütün seçenekler var

ANKARA
Erdoğan, Büyükanıt, Gül, Başbuğ, Koşaner ve Güneş'in bir araya geleceği bugünkü terör zirvesinde, sınır ötesi operasyon dahil tüm seçenekler değerlendirilecek..
Kuzey Irak'a olası bir sınır ötesi operasyon ve şehit cenazelerinin gündeme damgasını vurduğu dönemde, Başbakanlık kritik bir zirveye ev sahipliği yapacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Jandarma Genel Komutanı Işık Koşaner ve İçişleri Bakanı Osman Güneş'in katılacağı 6'lı terör zirvesinde, PKK'nın artan faaliyetleri ve Türkiye'nin önündeki seçenekler masaya yatırılacak. Hükümet kaynakları saat 17.00'de Başbakanlık'ta gerçekleşecek zirvede TSK ve hükümet arasında doğrudan diyalog kurulmasının yanı sıra Kuzey Irak'a operasyon ve tezkere dahil Türkiye'nin önündeki seçeneklerin enine boyuna tartışılacağını belirtti. Hükümet, bir süredir kamuoyunda hükümet ve asker arasında "koordinasyonsuzluk" olduğu yolundaki yazı ve imalardan rahatsız. Askerin ve hükümetin en kritik koltuklarını bir araya getirecek zirve, 20 Haziran'daki Milli Güvenlik Kurulu öncesi yapılıyor. Özellikle şehit cenazelerine yansıyan kamuoyundaki terör hassasiyetinin artmasının ardından atılacak somut adımların konuşulacağı zirvede TSK ve hükümet arasında ortak strateji belirlenmesi konusuna öncelik verilecek ve Başbakan'a brifing verilecek.

ERDOĞAN'A BRİFİNG
Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan brifingde, artan terörün nedenleri, alınabilecek önlemler ve bu önlemlerin olası sonuçları üzerinde ayrıntılarıyla durulacak. Zirve, son dönemde özellikle Org. Büyükanıt'ın "yazılı talimat gerek" ve Başbakan Erdoğan'ın da "asker isterse biz destek veririz" mesajlarının ardından baş gösteren "yetki" tartışmasına nokta koymayı hedefliyor. TBMM'nin olağanüstü toplantı yaparak askere yetki tezkeresi çıkarması ve bunun sonuçları da zirvede masaya gelecek konular arasında yer alacak.