kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Artık ileri bakmalıyız'

DIŞ HABERLER
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dünyanın saygın gazetelerinden Wall Street Journal'a verdiği röportajda askerin nisan ayındaki açıklamasıyla ilgili "Olan oldu, artık ileri bakmalıyız" dedi..
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dünyanın saygın gazetelerinden Wall Street Journal gazetesine bir röportaj verdi. Guy Chazan imzalı röportajda Bakan Gül, çarpıcı açıklamalarda bulundu. WSJ muhabirinin "Ordunun nisan ayındaki seçim döneminde örtülü müdahale tehdidi hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna karşılık Gül "Olan oldu, artık ileri bakmamız gerekiyor" diye cevap verirken, görevinin "hasar yönetimi" olduğunu ifade etti. Anayasa değişikliği paketi geçerse halk oylamasında Cumhurbaşkanlığı'na yeniden aday olacağını söyleyen Gül, halkın yaklaşık yüzde 80'inin de cumhurbaşkanını halkın seçmesini istediğini belirtti. Gül, ordu ile ilişkileri konusunda ise "Eğer seçilirsem tarafsız ve adil olacağım. Benden bunu herkes bekliyor. Türk ordusu ülkenin demokratik olmasını istiyor. Bazı insanlar farklı düşünebilir ancak ben Türk ordusunun demokratik süreç ve seçimin sonucuna saygı duyacağına gönülden inanıyorum. Biz her zaman ordumuzla gurur duyduk" şeklinde konuştu.

GİZLİ AJANDAMIZ YOK
Muhabirin "gizli ajanda" iddiaları konusundaki görüşünü de sorduğu Gül "Gizli ajandamız olsaydı, AB üyeliği yolunda bu kadar güçlü ilerler miydik? Bu hükümetin bir gizli ajandası olsaydı, AB'ye girmeyi mi yoksa dışında kalmayı mı tercih ederdi? Bunu söyleyenler 4 yıl öncenin Türkiye'sini bugünküyle kıyaslamalı" yanıtını verdi.