kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Melih Gülova

Miting gibi cenazeler

Tevfik TORTAMIŞ-Ali FİLİZKAN Kadir KEMALOĞLU MANİS
Manisa'da toprağa verilen şehit yarbay Gülova'nın cenazesine katılan 40 bin kişi bayrak ve sloganlarla terörü lanetledi. Öğrenciler formalarıyla, esnaf da kepenk indirip cenazeye koştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Miting gibi cenazeler
Şırnak'ta PKK mayınıyla şehit düşen yarbay Melih Gülova'nın memleketi Manisa'daki cenazesi, "Cumhuriyet" mitingine dönüştü. Valilik binası karşısındaki Hatuniye Camisi'ndeki cenaze için toplanan yaklaşık 30 bin kişi, caminin avlusu ve çevresiyle Emekli Parkı, Atatürk Caddesi, Hükümet Caddesi ile valiliğin önünü hıncahınç doldurdu. Camideki törene TBMM Başkanı Arınç, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, vali, belediye başkanı, yüzlerce üst rütbeli subay, AKP ve CHP Manisa milletvekillerinin yanısıra, İzmir, Balıkesir, Uşak, Afyon ve Aydın'dan, çevre ilçe, belde ve köylerden de vatandaşlar otobüslerle geldi.

MECLİS BAŞKANI'NA TEPKİ
Kentteki birçok esnaf da Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter'in bir gün önceki çağrısı üzerine işyerini kapatarak cenazeye koşarken, bazı öğrenciler de okul kıyafetleriyle geldi. TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Belediye Başkanı Bülent Kar ve AKP Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin cami önüne gelişinde, şadırvanın sol tarafında bulunan ve ülkücülerden oluşan bir grup, "Arınç dışarı" sloganı attı. Askerlere ve aileye başsağlığı dileyen Arınç, emekli orgeneral Hilmi Özkök ile yan yana durdu. Arınç, Beyaz Fil binası önünde tepkilerin artması üzerine Belediye Başkanı Bülent Kar ile birlikte kortejden ayrılarak belediye binasına gitti. Cenaze camide vatandaşlar ve askerler tarafından alkışlarla karşılandı.

MÜFTÜ: RUHLARI CENNETTE
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ile kuvvet komutanlıklarının ve siyasi partilerin çelenkleri caminin önünü kapladı. Müftü Namık Hisar şehitlerin ölmeyeceğini, ruhlarının cennette yaşayacağını söyledi. Namazdan sonra top arabasına konan cenazeye katılan kortej 40 bin kişiye ulaştı. İlçelerden gelen takviye ekiplerle toplam bin 300 polis görev yaptı.
Haberin fotoğrafları