kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bush'un küresel ısınma açıklaması beğenilmedi

Yeni Haber
AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, küresel ısınmayla mücadele çerçevesinde 15 ülkeye hedef belirleme çağrısında bulunan ABD Başkanı George Bush'un, yeteri kadar istekli olmadığını savundu...
Barroso, Financial Times Deutschland gazetesinde yayımlanan açıklamasında, ABD'nin daha istekli olmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

ABD'nin, küresel ısınmayla mücadelede pazar işleyişine büyük önem verdiğini ve bunda haklı olduğunu ifade eden Barroso, mücadelenin ancak bağlayıcı hedefler konulması halinde işleyeceğini belirtti.

Toksik gazının salımında ABD'nin önde giden bir ülke olduğu düşünüldüğünde bu ülkenin doğal olarak en büyük sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini kaydeden Barroso, gelecek hafta Almanya'da yapılacak G-8 zirvesinde somut adımlar atılmasını umduğunu söyledi.

Ekonomisinin zarar görmesinden endişelenen ABD, küresel ısınmayla mücadelede kısıtlamalar getirilmesinin yerine teknolojiden daha fazla faydalanılmasını istiyor.

GREENPEACE

Öte yandan Greenpeace'in İngiltere mahreçli internet sitesinde yayımlanan yorum-haberde, Bush'un söz konusu açıklamasının hem iyi, hem de kötü mesajlar içerdiği ifade edildi.

Greenpeace İngiltere, Bush'un, görmemezlikten gelmek yerine konuya daha fazla kayıtsız kalamadığını göstermesinin iyi bir haber olduğunu, ancak açıkladığı planın, şu ana kadar harcanan uluslararası çabaları boşa çıkartacağı kaygısı yarattığını belirtti.