kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuzey Kore ile Güney Kore yine anlaşamadı

Yeni Haber
Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki görüşmeler, Seul'ün gıda yardımını Kuzey Kore'nin nükleer tesislerini kapatma taahhütlerini yerine getirmesi şartına bağlaması üzerine, anlaşma sağlanamadan sona erdi.

4 gün süren görüşmelerden sonra ortak bildiri yayımlayan heyetler, bir sonraki görüşmenin ne zaman yapılacağı konusunda bile anlaşma sağlayamadı.Kısa bildiride, tarafların tekliflerini sunduğu ve gizli görüşmeler yaptığı, Kuzey Kore ile Güney Kore'nin iki ülke arasındaki işbirliği ve uzlaşmayla, Kore yarımadasındaki barışı güçlendirme yollarını incelemeye devam edecekleri kaydedildi.

2000'de başlayan yakınlaşma sürecinde 21'incisi yapılan görüşme, gergin bir havada başlamıştı. Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yapmasına tepki olarak Güney Kore gıda yardımını askıya almıştı. Seul, ilk pirinç yardımını Pyongyang'ın nükleer tesislerini kapatma taahhüdüne uymasına bağlamış, Kuzey Kore ise Seul'ün bu yönde bir bağlantı kurmasını kınamış ve yabancı güçleri Korelilerin içişlerine karışmakla suçlamıştı.