kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Harry Potter'ın yeni macerası geliyor

Yeni Haber
Tüm dünyada gişe rekorları kıran Harry Potter serisinin yeni filmi ''Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı-Harry Potter and the Order of the Phoenix'', 11 Temmuzda seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Sinema sektörü yayın organı Variety'nin internet sitesindeki habere göre, filmin yapımcısı Warner Bros. şirketi, yeni Harry Potter filminin gösterim tarihini 2 gün öne çekti.Buna göre, vizyon tarihi 13 Temmuz olarak planlanan, serinin beşinci halkası ''Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı'', 11 Temmuzda izleyici karşısına çıkacak.

Warner Bros. sözcüsü Andrea Marozas, filmin gösterim tarihinin öne alınmasıyla ilgili, ''Böylece filmin ateşli hayranları, yapımı görmek için bir kaç gün daha kazanacak'' dedi.J.K. Rowling'in kaleme aldığı ''Harry Potter and the Deathly Hallows'' adlı serinin final kitabı da filmin gösterime girmesinden 1 hafta sonra 21 Temmuzda kitabevlerinin raflarındaki yerini alacak.

HARRY POTTER TEMALI PARKI

Bu arada, BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, ABD'nin Florida eyaletinde, Harry Potter serisinden ilham alınan bir temalı park hazırlanıyor.''Harry Potter'ın Büyülü Dünyası'' adlı park, Florida'daki Universal Orlando Resort'ta 2009 tarihinde açılacak.

Serinin yazarı JK Rowling, parkın planlarını gördüğünü belirterek, ''Gerçekten inanılmaz heyecan verici. Bence Harry Potter hayranları asla hayal kırıklığına uğramayacak'' açıklamasında bulundu.Temalı parkta yer alacak öğelerin Harry Potter'ın geçtiği mekanlar ve yaşanan olayları temel alacağı kaydedildi.

Harry Potter filmlerinde de çalışan Oscar ödüllü dizaynır Stuart Craig, tasarlayacağı parkın filmlerdeki ve kitaplardaki Harry Potter'ın dünyasını yansıtacağını söyledi.

HARRY POTTER SERİSİ

J.K. Rowling'in tüm dünyada bugüne kadar 325 milyon adet satan kitabından beyaz perdeye uyarlanan serinin ilk filmi ''Harry Potter ve Felsefe Taşı-Harry Potter and the Sorcerer's Stone'', 2001 yılında seyirciyle buluşmuştu. Seri, 2002'de ''Harry Potter ve Sırlar Odası-Harry Potter and the Chamber of Secrets'' ile devam etmişti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlenmişti.

Seriden 2004 yılında Alfonso Cuaron'un yönettiği ''Harry Potter ve Azkaban Tutsağı-Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'' 2004'te, Mike Newell'ın yönetmen koltuğuna oturduğu ''Harry Potter ve Ateş Kadehi-Harry Potter and the Goblet of Fire'' ise geçen yıl izleyiciyle buluşmuştu.

Serinin beşinci filminin Temmuz ayında gösterime girmesinin ardından, altıncı halka olan ''Harry Potter ve Melez Prens-Harry Potter and the Half-Blood Prince'' de, 21 Kasım 2008 tarihinde seyirciyle buluşacak.