kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP'nin referandum hamlesi ANAVATAN'ı kızdırdı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
AKP'nin referandum hamlesi ANAVATAN'ı kızdırdı
AKP'nin, söz vermesine rağmen referandum süresini 120 günden 45'e indiren düzenlemeyi Meclis gündemine getirmesi ANAVATAN'ı kızdırdı. Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, AKP'nin yaptığının siyasi ahlaka sığmadığını belirterek "Bize söz vermişlerdi ama sözlerini tutmadılar. Bunu heryerde söyleriz, milletimize şikayet ederiz" diye konuştu. Kurtulmuşoğlu, yasanın çıkmaması için her türlü çabayı göstereceklerini de vurgulayarak "AKP büyük yanlış yapıyor" dedi.

AKP'nin, Meclis'te son dakika hamlesi ile referandum süresini 120 günden 45 güne indiren yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sunması, Anayasa değişikliği paketine tam destek veren ve hükümetin 367 sayısını bulmasını kolaylaştıran ANAVATAN'ın tepkisine yol açtı. Dün Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, AKP'nin kendilerine söz verdiğini ve referandum süresini kısaltan değişiklik teklifini getirmeyeceklerini bildirdiklerini kaydetmişti. AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da yine bu yönde açıklama yaparak referandum teklifinden vazgeçtiklerinin işaretini vermişti. Ancak AKP'nin bugün harekete geçmesi özellikle söz verdiği ANAVATAN'da soğuk duş etkisi yaparken, Anavatan Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, AKP'nin yaptığını "siyasi ahlaka sığmıyor" sözleriyle değerlendirdi.

"AKP'Yİ MİLLETE ŞİKAYET EDERİZ"

Anayasa değişikliği paketine destek verdiklerini ve Meclis'ten geçmesini sağladıklarını ifade eden Kurtulmuşoğlu, şunları söyledi:
"Bize söz verdiler. Hatta ben bizzat gittim Eyüp Fatsa'ya, İrfan Gündüz'e gittim, 'referandumla ilgili söylentiler var, doğru mu' diye sordum. Bana her ikisi de 'yok abi' dediler. Ama AKP verdiği söze rağmen şimdi referandumla ilgili düzenlemeyi getirdi. Bu siyasi ahlaka sığmaz. Siyasette söz çok mühimdir. Siyasette ağızdan çıkan söz kanun gibidir. AKP büyük yanlış yapıyor. Sözlerinin eri olmadıklarını bir kez daha ortaya koydular. Ama Anavatan olarak bu yaptıklarını heryerde söyleriz, millete şikayet ederiz."

AKP'nin verdiği sözü yerine getirmemesini "çok çirkin" olarak değerlendiren Kurtulmuşoğlu, yasanın çıkmaması için Meclis'te her türlü yolu deneyeceklerini söyledi.

(ANKA)